x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Stirile zilei

Stirile zilei

09 Iun 2005   •   00:00


  • 10 iunie 2005
  • Credit - Reducerea poluarii la Turceni

    Banca Japoniei pentru Cooperare Internationala va acorda Romaniei un imprumut in valoare de 261 milioane de dolari pentru proiectul de reducere a poluarii la Termocentrala Turceni. Imprumutul va fi acordat pe o perioada de 40 ani, cu termen de gratie de 10 ani, si va fi rambursat in 30 de ani. Dobanda este de 0,75% pe an. Proiectul va fi finantat si din resursele proprii ale Complexului energetic Turceni, cu 102 milioane de dolari. Data-limita de finalizare a proiectului de reducere a poluarii la Termocentrala Turceni este luna noiembrie 2011.

    Protocol - Contrabanda cu tigari sperie ANAF

    Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) intentioneaza sa incheie un protocol de colaborare cu firmele producatoare de tutun, in vederea combaterii evaziunii fiscale produse prin contrabanda, informeaza un comunicat al institutiei. ANAF solicita companiilor care accepta aceasta forma de colaborare informatii cu privire la cazurile de pe piata, inclusiv transporturile de produse de contrabanda sau contrafacute de natura sa trezeasca suspiciuni privind incalcarea legilor in vigoare sau care ar putea avea impact asupra functionarii legale a pietei.

    Gaze - Scumpire cercetata

    Decizia de scumpire a gazelor va fi cercetata saptamana viitoare in Comisia de cercetare a abuzurilor si coruptiei din Camera Deputatilor. Declaratia apartine parlamentarului clujean Horea Uioreanu, care a afirmat ca exista banuieli ca aceasta hotarare a Distrigaz ar fi ilegala si nejustificata. Potrivit deputatului, daca se va ajunge la concluzia ca banuielile sunt intemeiate, comisia va propune revenirea la pretul vechi si chiar schimbarea din functii a unor persoane.

    Privatizare - Strategia pentru Electrica, aprobata

    Guvernul a probat in sedinta de ieri strategia de privatizare a societatii de distributie Electrica Muntenia Sud. Potrivit strategiei, investitorul care va prelua aceasta societate va putea cumpara 50% din actiuni intr-o prima etapa a privatizarii, urmand ca apoi sa ajunga sa detina o cota de 67,5%, prin majorare de capital. Investitorul va avea dreptul sa vanda catre BERD si IFC cate 5% din capitalul social majorat al societatii din pachetul total de actiuni detinute. (Aniela Nine)
    ×
    Subiecte în articol: economic