x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Studiu. Ce beneficii extrasalariale vor angajații români și ce le dau companiile

Studiu. Ce beneficii extrasalariale vor angajații români și ce le dau companiile

de Daniela Ivan    |    15 Mar 2018   •   14:10
Studiu. Ce beneficii extrasalariale vor angajații români și ce le dau companiile

Tichetele de masă, cadourile, decontarea transportului, vacanțele în România şi pensiile private sunt principalele cinci beneficii extrasalariale pe care angajații și le-au ales anul trecut. Sumele acordate lunar de companii pentru aceste avantaje acordate angajaţilor variază între 150 de lei şi 750 de lei. 

Studiul BenefitOnline.ro, platformă online prin care angajaţii îşi aleg singuri beneficiile extrasalariale, arată că tichetele de masă sunt foarte dorite. Peste 52% din bugetele cheltuite de angajaţi au fost direcţionate către acest tip de beneficiu. În topul preferinţelor se mai află şi carduri cadou la retaileri importanți, tichete sau vouchere de cumpărături care au totalizat aproape 24% din bugetele de beneficii Pe cea de a treia poziţie se situează decontarea serviciilor de transport în comun sau a carburantului care au consumat 10,5% din buget. Vacanțele în România  s-au situat abia pe locul al 4-lea în topul preferințelor angajaților români, accesarealor realizându-se prin intermediul voucherelor de vacanță. Surprinzător, pensiile facultative, pilonul 3, sunt apreciate de numai 6,7% dintre salariaţii români.

Angajatorii au cheltuit peste 46 de milioane de lei pentru beneficiile pe care angajații le-au ales anul trecut pe platforma citată. În primele două luni ale anului 2018, bugetul de beneficii al companiilor deja alocat angajaților a fost de aproximativ 23 de milioane de lei. 

„Am observat, în 2017, o apetență a angajaților pentru cadouri și gift-carduri, abonamente pentru sport & wellness, cât și pentru diferite tipuri de servicii medicale. Ne așteptăm ca această tendință să se accentueze în 2018”

Stelian Bogza, cofondator BenefitOnline.ro

×
Subiecte în articol: beneficii salariale