x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Studiu - Torentii si vijeliile au efecte in imobiliar

Studiu - Torentii si vijeliile au efecte in imobiliar

de Daniela Ivan    |    06 Feb 2007   •   00:00
Studiu - Torentii si vijeliile au efecte in imobiliar

Inundatiile, vijeliile si modificarile climatice care s-au manifestat in ultimii ani si in Romania au inceput sa fie simtite si pe piata imobiliara.

"Nimeni nu mai cumpara acum teren pentru casa de vacanta sau chiar casa de vacanta fara sa se uite de zece ori in jur cu o anumita frica in san creata de imaginile dezastrelor provocate, la munte, de torenti formati din senin, in urma cate unei ruperi de nori ce nu se mai pomenise vreodata in partea locului", spune Artur Silvestri (foto), presedintele Institutului de Consultanta Imobiliara, SGA Romania.

REACTIE. Locatii pana nu demult dorite de cumparatori, cum ar fi asezarile in margini de rau cu peisaj ori in poala de padure, unde se pot aduna in cateva fractiuni de secunda rauri de bolovani, nu mai sunt pe gustul cumparatorilor. Si investitiile din Lunca Dunarii, biciuita periodic de inundatii salbatice, nici macar nu se mai pot lua in calcul si, din aceasta perspectiva, Delta Dunarii insasi incepe sa devina un loc al incertitudinilor, se arata in studiul SGA Romania.

EFECTE. Preturile proprietatilor din concentrarile urbane, statiunile si locurile considerate sigure vor creste galopant. "In fond, acolo unde exista afacere si turism, acestea vor exista si mai mult, creandu-se aglomeratie, iar acolo unde este pustiu, va ramane pustiu in pofida oricaror argumente de potential", opineaza Artur Silvestri.

×
Subiecte în articol: economic