x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Suceava va avea autobuze electrice pe bani elveţieni

Suceava va avea autobuze electrice pe bani elveţieni

04 Iun 2018   •   17:34
Suceava va avea autobuze electrice pe bani elveţieni

Suceava va fi al doilea oraş din România în care vor circula autobuze electrice după Cluj Napoca, şi în urbea moldavă acestea fiind cumpărate tot cu fonduri elveţiene. Municipalitatea are la dispoziţie peste un milion de euro pentru autobuze integral electrice.

 

Municipiul Suceava a lansat pe 29 mai o licitaţie pentru achiziţia de autobuze electrice. Valoarea contractului este de 4,74 milioane de lei iar termenul limită de depunere a ofertelor este de 5 iulie 2018. Obiectul achiziţiei îl constituie cinci autobuze de capacitate mică, cu propulsie integral electrică. Acestea vor avea o capacitate minimă de 15 pasageri, din care minim opt pe scaune.

Finanţarea va fi asigurată în proporţie de 85% din Fonduri prin Programul de Cooperare Elvetiano – Român şi restul de 15% de la bugetul Primăriei Suceava.

Primele autobuze electrice din România au fost puse în circulaţie săptămâna trecută în Cluj - Napoca. Acestea au o capacitate de 78 de locuri şi o autonomie de 105 kilometri, sunt dotate cu wi-fi, camere video de supraveghere, aer condiţionat şi podea joasă pentru persoanele cu dizabilităţi. Primele 11 autobuze electrice din Cluj Napoca au costat peste 26 milioane de lei.

Oraşul moldav ar putea avea până la finalul anului viitor 40 de autobuze electrice, care vor înlocui întreaga flotă actual de transport public

×