x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Surprize in conducerea SIF Oltenia - Dinel Staicu, presedinte!

Surprize in conducerea SIF Oltenia - Dinel Staicu, presedinte!

de Adrian N. Ionescu    |    03 Iun 2006   •   00:00
Surprize in conducerea SIF Oltenia - Dinel Staicu, presedinte!

Administratorii Societatii de Investitii Financiare Oltenia l-au ales presedinte pe controversatul om de afaceri Dinel Staicu. Toate deciziile conducerii sunt monitorizate de CNVM, autoritatea pietei de capital.

Administratorii SIF Oltenia (simbol bursier SIF 5) l-au numit pe controversatul om de afaceri Dinel Staicu in functiile de presedinte si director general al societatii, dar autoritatea pietei de capital, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), inca nu a primit documentatia necesara. "Dupa ce va primi documentele, comisia va lua in discutie avizarea noii conducerii", a spus purtatorul de cuvant al CNVM, Ciprian Ene. SIF-urile atrag cele mai multe investitii straine la Bursa de Valori Bucuresti, impreuna cu doar alte cateva titluri.

Datorita disensiunilor dintre membrii conducerii SIF 5 privind alocarea functiilor, derulate pe parcursul lunii trecute, CNVM a suspendat la 18 si 19 mai tranzactiile la Bursa cu actiunile societatii, apreciind ca functionarea societatii este pusa in pericol. De atunci, este in vigoare monitorizarea masurilor luate si a actelor emise de conducerea SIF, referitoare la structura portofoliului si la valoarea activelor SIF.

BANII SI PRESEDINTELE. Discordia a vizat tocmai impartirea puterii de decizie privind alocarea a zeci de milioane de lei noi spre diferite investitii. Specialistii pun luptele pe seama dispersiei mari a actiunilor (sunt 9 milioane de actionari).

Daca va fi confirmat de CNVM, presedintele SIF 5 va fi Dinel Staicu, fost patron al clubului Universitatea Craiova, audiat in legatura cu fraudele de la Banca Internationala a Religiilor, autor al unei teze de doctorat pe tema economiei subterane, care a consternat lumea academica, potrivit presei vremii. SIF 5 asteapta in acest an un profit net de 70,4 milioane de lei noi si va da pentru 2005 un dividend brut de 0,06 lei pe actiune. La Bursa, tendinta majora a actiunilor SIF 5 este de scadere.

×
Subiecte în articol: economic dinel staicu