x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Sustineti scaderea TVA la alimente!

Sustineti scaderea TVA la alimente!

de Gabriela Antoniu    |    23 Sep 2005   •   00:00
Sustineti scaderea TVA la alimente!

In timp ce lideri ai partidelor parlamentare se cearta pe modificarea Regulamentelor celor doua Camere si se intrec in depunerea de motiuni, presedintele PC, Dan Voiculescu, le cere sa revina cu picioarele pe pamant si sa sustina initiativa conservatorilor privind reducerea TVA la alimentele de baza.

Presedintele PC, Dan Voiculescu, a adresat ieri liderilor PNL, PD, UDMR, PSD si PRM o scrisoare deschisa in care le cere sa renunte la orgoliile personale si luptele politice si sa sustina initiativa Partidului Conservator privind reducerea TVA la alimentele de baza, initiativa care va contribui nu numai la usurarea vietii oamenilor, ci si la sanatatea natiunii in ansamblu. Va prezentam textul integral al scrisorii:

"Ii rog pe liderii partidelor parlamentare, atat de la putere, cat si din opozitie, sa treaca peste orgoliile personale sau luptele politice din Parlament si sa sustina initiativa Partidului Conservator de reducere a TVA pentru produsele alimentare de baza.

Pentru a vedea propunerea noastra pusa in practica, suntem gata sa renuntam la paternitatea ideii si s-o atribuim tuturor parlamentarilor care vor sa semneze pentru sustinerea ei.

Partidul Conservator s-a consultat cu patronatele si sindicatele din industria alimentara si, prin dialog cu acestea, va depune curand la Parlament o initiativa legislativa pentru reducerea TVA la produsele alimentare de baza. Chiar in aceste zile, cautam impreuna cu partenerii sociali surse de finantare si solutii economice corecte pentru a initia un demers realist si nu unul demagogic.

Reducerea TVA la produsele alimentare va contribui nu numai la usurarea vietii oamenilor, ci si la sanatatea natiunii in ansamblu. Nu intamplator, mai multe state din Uniunea Europeana au o cota a TVA redusa la aceste produse, chiar zero. O astfel de masura va da o lovitura si evaziunii fiscale mari din domeniul industriei alimentare.

Va rog sa nu irosim un proiect important pentru viata de zi cu zi a romanilor printr-o lupta politica nesfarsita intre partidele noastre. Un raspuns pozitiv al dumneavoastra ne va incuraja".
×
Subiecte în articol: economic