x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Targ - Joburi online in SUA

Targ - Joburi online in SUA

de Catalin Pruteanu    |    13 Feb 2007   •   00:00
Targ - Joburi online in SUA

Peste 300 de studenti s-au inscris ieri la targul Student Adventure pentru un job in Statele Unite pe perioada vacantei de vara.

Inscrierea este online si se adreseaza tuturor studentilor romani, inclusiv cetatenilor moldoveni care studiaza in Romania. Nu oricine este eligibil, studentii trebuind sa aiba media generala de minimum 7,5 si sa cunoasca limba engleza. Marea majoritate a joburilor sunt pentru bucatari, chelneri, casieri, spalatori de vase sau menajere, insa munca poate fi platita cu pana la 10 dolari pe ora. In afara de comisionul firmei, studentii vor trebui sa plateasca transportul, viza si, in unele cazuri, cazarea.

Ieri, la numai doua ore de la deschiderea targului, aproape 200 de candidati aplicasera online. Florin Jianu, Program Manager la Student Adventure, estima ca pana la sfarsitul zilei numarul va depasi 300. Inscrierile se vor incheia vineri, la ora 18:00, iar pentru acest an organizatorii cred ca peste 10.000 de studenti romani vor pleca, la vara, in SUA.

PROCEDURI. Daniel Truica, Managing Director la Student Adventure Romania, ne-a declarat ca majoritatea celor care vor merge la vara in Statele Unite la munca sunt studenti care au mai beneficiat de acest program. "Pentru cei care au mai fost se urmeaza aceeasi procedura, in sensul ca trebuie sa sustina interviul la Ambasada Americana pentru obtinerea vizei. Pentru noi insa e mai usor sa procesam datele", afirma Truica. Pe langa banii pe care-i castiga, studentii capata si experienta.

×
Subiecte în articol: economic