x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tăriceanu se va întîlni cu 40 de furnizori ai Ford

Tăriceanu se va întîlni cu 40 de furnizori ai Ford

28 Aug 2008   •   00:00

Premierul Călin Popescu Tăriceanu se va întîlni marţi la Bucureşti cu reprezentanţii Ford şi cu 40 de furnizori ai acestuia, potrivit companiei americane.



Premierul Călin Popescu Tăriceanu se va întîlni marţi la Bucureşti cu reprezentanţii Ford şi cu 40 de furnizori ai acestuia, potrivit companiei americane. După întîlnire, furnizorii vor vizita fabrica de la Craiova. Marea parte a acestora livrează deja componente pentru celelalte şapte fabrici din Europa, aflate în Belgia, Germania, Marea Britanie, Rusia, Spania şi Turcia. La eveniment vor participa şi alte companii româneşti din domeniu ce nu au parteneriat în acest moment cu constructorul. John Fleming, preşedintele Ford Europa, preciza în comunicat că prin organizarea acestei întîlniri Ford respectă un angajament asumat în timpul procesului de privatizare, respectiv încurajarea furnizorilor companiei privind deschiderea unor centre de operaţiuni în România, fie folosind pentru activitatea lor furnizori români ca parteneri, fie deschizînd reprezentanţe proprii pentru susţinerea producţiei auto de la Craiova.

“Cu toate acestea, în cadrul conferinţei nu vom anunţa investiţii suplimentare sau detalii privind planurile noastre de angajare” a continuat Fleming.

SPAŢII. Pe lîngă informările privind planurile Ford la Craiova se vor mai oferi detalii privind oportunităţile locale de afaceri.  Ion Prioteasa, preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, spunea marţi, că, la sfîrşitul săptămînii trecute, s-a întîlnit cu premierul Tăriceanu şi i-a solicitat acestuia extinderea Parcului Industrial Craiova, cu 86 de hectare, cu terenuri de la Jandarmerie şi de la Administraţia Domeniilor Statului pentru a putea oferi investitorilor spaţiile necesare.

În 2011 Ford trebuie să atingă o producţie de 300.000 de automobile pe an la Craiova.

×
Subiecte în articol: economic ford