x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tarom va avea management privat, CFR se privatizează, iar Metrorex trece la Primărie

Tarom va avea management privat, CFR se privatizează, iar Metrorex trece la Primărie

05 Sep 2012   •   11:26
Tarom va avea management privat, CFR se privatizează, iar Metrorex trece la Primărie

Premierul Victor Ponta a anuntat, astazi, ca, pentru a deveni profitabile, Tarom va fi prima companie de stat cu management privat, Metrorex va trece de la Ministerul Transporturilor in subordinea Primariei Capitalei, iar in cazul CFR Marfa vor fi incepute procedurile de privatizare.

“Am analizat cu Ministerul de Finante si Ministerul Transporturilor situatia investitiilor de la CNADNR, CFR Infrastructura, Marfuri, si Tarom. Lucrurile sunt grave. La CNADNR s-au inceput lucrari fara a exista bani in buget. Incercam sa facem o prioritizare a bugetului. La Transporturi, schimbarile de structura se refera la faptul ca metroul va trece la primarie, CFR Marfa va intra in procedura de privatizare', a declarat Ponta.

Premierul a spus ca Tarom va fi prima companie care va avea management privat, “foarte posibil un manager de afara, cu experienta in domeniu'.

Despre Oltchim, primul ministru a precizat ca doua companii mari, din zone geografice diferite, sunt interesate de privatizare.

“Voi merge cu ministrul delegate pentru dialogul social azi la Oltchim. Stiu de nelinistea de la Oltchim. Vizam gasirea unui investitor care sa asigure locurile de munca. Vreau sa cred ca oamenii de acolo inteleg ca nu trebuie sa ii speriem pe investitori. Nu vrem ca investitorii sa vada in prostest un semn negativ si sa plece de acolo. Un investitor mare este cea mai buna varianta pentru oamenii care lucreaza acolo. Pe 14 septembrie sper sa avem un rezultat pozitiv', a mai spus Ponta.

×