x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Taxa auto pentru prima vânzare va fi redusă cu 30%. Vezi de când.

Taxa auto pentru prima vânzare va fi redusă cu 30%. Vezi de când.

17 Iun 2011   •   11:19
Taxa auto pentru prima vânzare va fi redusă cu 30%. Vezi de când.

Modificarile taxei auto vor fi promovate printr-un proiect de lege care va intra in vigoare la 1 iulie 2011. Proiectul impune plata taxei la prima vanzare a masinilor inmatriculate in tara inainte de anul 2007 cu o reducere circa 30% si restituirea unei diferente din bani, conform Mediafax.

Totusi, pentru masinile dotate cu motor Euro 5 taxa va ramane nemodificata, in timp ce pentru masinile cele mai poluante din categoria non-euro cuantumul va fi redus mai putin sau deloc.

Mai mult decat atat, proiectul indica in mod distinct ca noile reguli vor intra in vigoare la 1 iulie 2011, desi acest lucru presupune inclusiv obtinerea aprobarii Parlamentului intr-un interval extrem de scurt, de doar doua saptamani.

"Obligatia de plata a taxei intervine si cu ocazia primei transcrieri a dreptului de proprietate in Romania, asupra unui autovehicul inmatriculat pe teritoriul statului roman anterior datei de 1 ianuarie 2007. Avand insa in vedere ca autovehiculele inmatriculate pentru prima data in Romania in perioada 1 ianuarie 2007-1 iulie 2008 au fost supuse unei sarcini fiscale similare, respectiv la prima inmatriculare a acestora a fost achitata taxa speciala, pentru acestea nu se va achita taxa pe poluare la prima transcriere a dreptului de proprietate".

"Atunci cand taxa pe poluare pentru autovehicule achitata de catre contribuabili in perioada 1 iulie 2008 - 30 iunie 2011, potrivit OU 50/2008, este mai mare decat taxa rezultata din aplicarea prezentelor prevederi privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, calculata in lei la cursul de schimb valutar aplicabil la momentul inmatricularii in Romania, se pot restitui sumele reprezentand diferenta de taxa platita".

×