x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Telecomunicatii - Mos Craciun are sacul plin cu telefoane

Telecomunicatii - Mos Craciun are sacul plin cu telefoane

de Cristian Ionita    |    16 Dec 2005   •   00:00
Telecomunicatii - Mos Craciun are sacul plin cu telefoane

Daca va ganditi sa va cumparati primul telefon mobil, sa treceti de la cartela reincarcabila la abonament sau sa testati serviciile 3G, acum e momentul. Operatorii se intrec in promotii de sarbatori.

AFACERI DE IARNA
Daca va ganditi sa va cumparati primul telefon mobil, sa treceti de la cartela reincarcabila la abonament sau sa testati serviciile 3G, acum e momentul.

Operatorii par ceva mai generosi anul acesta. E posibil ca Mosul sa le fi soptit ca cel de-al patrulea operator de telefonie mobila a intrat pe piata si concurenta se inaspreste o data cu apropierea ninsorii si gerului. Prin urmare, puteti primi cadou sase luni de abonament gratuit, 15 minute nationale pe viata, convorbiri la jumatate de pret timp de patru luni sau 3 ore si 33 de minute de apeluri video pe luna, timp de 3 luni. Daca vreti sa va conectati la Internet de mare viteza, primiti reducere 25% pentru abonamentele ADSL.

Daca ar fi posibil sa cumulezi toate aceste oferte, probabil ca ai putea vorbi gratis la telefon in urmatoarele cateva luni. Din pacate, nu poti alege decat una sau doua - daca te tine buzunarul.

CARTELE PROMOTIONALE. Sa incepem cu cel mai nou operator: Cosmote. Folosindu-se de rezultatele unui studiu referitor la preferintele utilizatorilor, acesta a ales sa lanseze o oferta cat se poate de simpla.

Pentru cartelele reincarcabile, proaspat relansatul operator ofera 5 euro credit initial si taxeaza minutul de convorbire cu 0,16 euro, iar mesajele SMS cu 0,05 euro. In plus, operatorul ofera 20% din valoarea creditului la fiecare reincarcare. Cei care isi cumpara cartela in perioada Sarbatorilor de iarna primesc cadou 41 de euro credit, adica 5 euro credit initial, plus 2 euro pe luna timp de 18 luni. Pentru cei care se aboneaza in perioada Sarbatorilor, Cosmote ofera 6 luni de abonament gratuit.

MEGAREDUCERI. Cei care se hotarasc sa aleaga abonamentul Zapp 500 Anytime pana la 31 ianuarie 2006 si incheie contract pe doi ani primesc 58% reducere pentru 6 luni si 15 minute nationale incluse lunar, pe viata. Cei care incheie abonamentul pe un an beneficiaza de aceeasi reducere, dar primesc 10 minute pe viata in loc de 15. In plus, toti abonatii Zapp vor putea trimite toata luna decembrie SMS-uri cu doar 3 centi mesajul.

LA JUMATATE. Operatorul portocaliu are o promotie speciala pana la 31 decembrie pentru abonamentele de 4 dolari, cele cu minute incluse, ori Shared minutes 120 - 6.000. Daca te abonezi pe 1 an, in primele 2 luni ai 50% reducere din al 2-lea minut la tariful standard pentru apeluri in reteaua Orange si catre retelele fixe. Daca te abonezi pe 2 ani, primesti reducere timp de 4 luni.

Reducerea de 50% nu se aplica in cazul tipurilor de apel care beneficiaza deja de reduceri.

Pentru cartelele PrePay, Orange ofera un credit suplimentar de 24 de dolari SUA, adica 2 dolari pe luna timp de 12 luni de la activarea cartelei. Oferta este valabila pentru toate cartelele SIM activate pana la 31 decembrie 2005. In plus, pachetele promotionale PrePay contin un CD cu muzica romaneasca. Clientii pot alege 5 melodii favorite de pe acest CD pe care sa le descarce in telefon ca tonuri de apel.

Cei care se inscriu in programul Orange Student pana la sfarsitul anului primesc 50% reducere la convorbirile nationale in grupul de studenti, pentru abonamentele de 4 dolari. Elevii si studentii care activeaza o cartela PrePay primesc in plus 3 dolari credit cadou (cate 1 dolar in primele 3 luni de la activare).

3G SI TELEFOANE. Cei care se aboneaza la Connex Vodafone pana la 31 decembrie 2005 si aleg abonamentul 3G de 33 de dolari primesc 3 ore si 33 de minute de apeluri video pe luna, 33 MB de trafic Internet pe telefonul mobil, 3 ore si 33 de minute pentru apeluri de voce, plus o ora bonus pe luna si 33 MMS-uri pe luna - toate timp de 333 de zile.

Cei care aleg extraoptiunea 3G de 3 dolari primesc abonament lunar gratuit in primele 3 luni, 3 ore si 33 de minute de apeluri video incluse pe luna, timp de 3 luni, 33 MB trafic Internet mobil inclus pe luna, timp de 3 luni si 33 MMS incluse pe luna.

Pentru sase tipuri diferite de abonamente, operatorul le ofera celor care incheie contracte pe doi ani 50% reducere la abonament timp de un an, pana la 50% reducere la telefoane 50 de minute gratuite lunar pentru apelurile 3G timp de un an, extraoptiunea Connex 3G gratuita timp de 3 luni, 100 SMS-uri si 15 MMS-uri gratuite timp de 2 luni. In plus, operatorul ofera ca premiu 1.000 de telefoane Sharp Ferrari.

Cei care aleg Cartela Connex pana la 31 decembrie primesc 5 dolari credit initial, 100 de minute nationale in primul an (cate 10 minute din doua in doua luni), 100 SMS-uri nationale si 100 de telefoane Sharp Ferrari (prin tragere la sorti).

Minutele se pot utiliza in limita valabilitatii cartelei si sunt primele care se consuma din momentul alocarii lor, indiferent de planul tarifar utilizat. Valabilitatea minutelor este de 30 de zile de la data acordarii lor. Cele 100 SMS-uri nationale inseamna cate 25 mesaje scrise nationale gratuite in prima, a treia, a cincea si a sasea luna de la activare. Valabilitatea lor este de 30 de zile de la data acordarii lor.

Unui utilizator de cartela reincarcabila Connex, transferul la Connex 2in1 ii aduce 1.000 de telefoane Sharp Ferrari, 50% reducere la abonament un an intreg (pentru contracte incheiate pe 2 ani) sau in primele 4 luni de contract (pentru contractele incheiate pentru o perioada de 1 an). In plus, beneficiaza de 50% reducere la telefoane, 10 minute gratuite lunar pentru convorbiri nationale (timp de un an) si 25 SMS-uri nationale. Connex Vodafone ofera promotii si segmentului business.

TELEFOANE FIXE
STRATEGIE. O data cu convorbirile, operatorul reduce si tarifele pentru accesul la Internet
Pana la 31 decembrie, RomTelecom ofera 3 luni de abonament gratuit pentru orice optiune de voce: FixMobil, FixMobil Plus, International 1 si World. In plus, clientii pot beneficia de 25% reducere la pretul telefoanelor achizitionate, impreuna cu una dintre optiuni pentru contracte incheiate pe 2 ani. Operatorul de telefonie fixa ofera kit-ul de instalare ClickNet Express cu un abonament de 22 Euro/luna, fara taxa de activare si modem gratuit pentru comenzile primite pana la 31 decembrie. Cei care incheie contracte de un an pentru unul dintre cele trei servicii ADSL (ADSL Express, ClickNet Express 1024, ClickNet Express 512) beneficiaza de o reducere a abonamentului lunar cu 25% pentru primul an de functionare. Pentru contractele incheiate pe doi ani, reducerea e valabila timp de 24 de luni. Elevii si studentii beneficiaza de reducerea cu 25% a pretului kit-ului de instalare si de activarea gratuita a serviciului pentru oricare dintre cele trei produse ADSL. Daca inchiriaza modemul, beneficiaza de o reducere cu 25% a chiriei lunare pentru modem si de reducerea cu 25% a costurilor de instalare a modemului si activare a serviciului. Informatiile despre ofertele operatorilor sunt oferite cu titlu informativ. Pentru detalii, accesati paginile de Internet ale companiilor sau cereti informatii suplimentare in magazine.
×