x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Teodorovici: Pensiile vor crește așa cum este scris în programul de guvernare

Teodorovici: Pensiile vor crește așa cum este scris în programul de guvernare

08 Feb 2018   •   21:26
Teodorovici: Pensiile vor crește așa cum este scris în programul de guvernare

În această seară la ediție specială ”Punctul de Întâlnire” Radu Tudor îl are invitat pe Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe.

Antena.Acesta a vorbit despre posibilitatea schimbării șefului ANAF, despre care spune că este o variantă luată în calcul.

”Sunt încă discuții în derulare. Până nu apare în Monitorul Oficial, nu are sens să facem speculații” consideră Eugen Teodorovici

Despre dificultățile întâmpinate de cetățeni în relația cu ANAF:

”Dacă ar fi o infrastructruă, lucrurile ar fi extrem de simple și nu am vorbi de zeci de formulare” a spus ministrul.

Despre Legea pensiilor:

”Pensiile vor crește, așa cum este scris în programul de guvernare. Impactul clar, calculat, încă nu îl avem. Vor fi corectate toate erorile făcute față de acești oameni care au muncit o viață întreagă. Dacă vrem o lege echitabilă, suntem obligați să recalculăm. Când va fi definitivat calculul final, va fi discutat și calendarul de implementare” a continuat Eugen Teodorovici.

Oficial, România are puțin peste 5,5 milioane de salariați și 6,3 milioane de contracte de muncă, inclusiv cele part-time.

”Astăzi am corectat pentru cele patru categorii, IT, sezonieri, persoane cu dizabilități și cei din cercetare, să nu piardă bani la salariu” spune ministrul.

”Principiul este unitar pentru part-time. Cei în această situație, fără acele excepții, contribuie pentru cât primesc, iar diferența revine angajatorului. Spunem noi că este o abordare corectă, nu puteam lăsa acele persoane poate chiar să vină de acasă cu acele sume pentru a-și respecta obligațiile față de stat”

Sursa: Antena3.ro

 
×
Subiecte în articol: eugen teodorovici cresc pensiile