x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Teodorovici, nou atac la bănci

Teodorovici, nou atac la bănci

de Valentin Gros    |    26 Feb 2019   •   10:58
Teodorovici, nou atac la bănci

Ordonanţa de Urgenţă 114/2018, care a introdus aşa-numita “taxă pe lăcomie”, este “cel mai curajos și îndrăzneț” act normativ care  a fost adoptat după Revoluție, a declarat luni ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

El a făcut declaraţia în plenul Camerei Deputaţilor, la “Ora Guvernului”.

Ministrul a arătat că România are “cea mai mare diferenţă, dublă faţă de media la nivel european” între dobânzile la depozite şi cele la credite. “Nu o spun eu, ci autoritatea bancară europeană. Băncile comerciale nu mai creditează economia reală”, a precizat Teodorovici.

Acesta a adăugat că prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, Guvernul va aloca 10 miliarde de euro “pentru investiţii ale autorităţilor locale şi ale universităţilor din următorii 20 de ani”.

Şeful de la Finanţe a amintit că “persoanele angajate în domeniul construcţiilor beneficiază de scutirea de la plata impozitului pe veniturile din salarii, de diminuarea cotei contribuţiei de asigurări sociale cu 3,75 puncte procentuale, precum şi de scutirea de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate în condiţiile stabilite de lege”.

Eugen Teodorovici s-a referit şi la programul de valorificare a potenţialului turistic, menţionând schema de “ajutor de stat de minimis de până la 200.000 de euro pentru modernizarea şi reabilitarea drumurilor de acces către aceste staţiuni”. 

×
Subiecte în articol: eugen teodorovici