x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Tnuva, aproape de a pleca din România

Tnuva, aproape de a pleca din România

de Daniel Ionaşcu    |    27 Noi 2011   •   17:04
Tnuva, aproape de a pleca din România

Tnuva Food Industries ia in considerare inchiderea operatiunilor din Romania sI retragerea de pe piata dupa ce a investit 60 de milioane de euro in afacere, scrie ziarul israelian Globes, care citeaza surse.

Afacerile din Romania ale Tnuva au pierderi mari iar rezolvarea acestora este printre prioritatile noului presedinte Shlomo Rodev, noteaza publicatia. Daca Tnuva nu va putea vinde afacerea, o va inchide, mai scrie sursa citata.

Romania a fost prima tinta a Tnuva pentru expansiune, cu obiectivul de a a servi ca o punte de legatura intre operatiunile internationale bazate inIsrael sI unitatile din intreaga lume.

Compania a infiintat Tnuva Romania Dairies in 2005, impreuna cu o banca europeana sI un partener privat. Scopul era de a stabili un sistem complet pentru productia de lapte sI distributia sub brandurile Tnuva sI Yoplait.

Compania israeliana planuia sa ajunga la o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro in trei ani de la investitie. Nu si-a atins tintele: vanzarile nu au trecut de 20 de milioane de euro pe an.

Criza economica globala din 2008 a lovit puternic Romania, noteaza Globes, care precizeaza ca Tnuva nu poate concura cu importurile ieftine iar produsele sale erau cu 50% mai scumpe pe fiecare litru.

In iulie 2008, societatea a achizitiona cotele detinute de partenerii sai pentru 12 milioane de euro. |n decembrie 2009, compania si-a rescris in minus investitia din Romania cu 9 milioane de euro.

Stirea vine la cateva zile dupa ce premierul Emil Boc a efectuat, alaturi de mai multi ministri, o vizita in Israel.

×
Subiecte în articol: tnuva criza economica