x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Traficul pe Aeroportul din Timișoara ar putea scădea cu 40% în luna martie

Traficul pe Aeroportul din Timișoara ar putea scădea cu 40% în luna martie

11 Mar 2020   •   11:47
Traficul pe Aeroportul din Timișoara ar putea scădea cu 40% în luna martie

Conducerea Aeroportului Internațional „Traian Vuia” din Timișoara estimează că traficul aerian pe aeroport va înregistra o scădere de 40% în luna martie, din cauza măsurilor dispuse pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19.

Traficul de pasageri va scădea din cauza măsurilor dispuse de autoritățile române și italiene.

„În contextul epidemiei de coronavirus (Covid-19) la nivel global și urmare a măsurilor dispuse de Guvernul Italiei, a autorităților statului român în ceea ce privește legăturile aeriene cu destinații din Italia, dar și a măsurilor prevăzute de către companiile aeriene de a sista pentru o perioadă de timp cursele regulate spre/dinspre Italia și de a reduce numărul de zboruri spre alte destinații, estimăm că pe aeroportul din Timișoara traficul aerian de pasageri va scădea, în luna martie, cu peste 40%”, se arată în comunicat.

Conducerea Aeroportului susține că va adopta un plan de măsuri pentru reorganizarea activității, în condițiile scăderii veniturilor.

„Această scădere, aproape la jumătate a traficului aerian, va conduce automat la o scădere a veniturilor aeroportului. Implicit, va fi redusă și activitatea aeroportuară, motiv pentru care vom adopta un plan de măsuri în vederea reorganizării activității aeroportuare și a reducerii cheltuielilor salariale și materiale”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Acesta precizează că măsurile organizatorice vor ține cont de drepturile salariaților, prevăzute în Regulamentului Intern în vigoare și în Codul Muncii.

Mediafax

×
Subiecte în articol: aeroport timisoara trafic