x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Traian Băsescu: "Ford Craiova a devenit parte din istoria glorioasă a Ford"

Traian Băsescu: "Ford Craiova a devenit parte din istoria glorioasă a Ford"

08 Sep 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la lansarea primului vehicul Ford asamblat la Craiova, că Ford Craiova "a devenit parte din istoria glorioasă a Ford" şi că Guvernul va sprijini în continuare această investiţie, astfel încât să ajungă "o emblemă importantă pentru automobilul românesc".



Preşedintele Traian Băsescu a mulţumit companiei Ford pentru că a fost "extrem de determinată" să investescă în România şi a spus că pentru el întâlnirea din 2005, în SUA, cu reprezentanţii companiei Ford a fost impresionantă nu doar pentru întrevederea cu preşedintele companiei, ci şi pentru că a vizitat muzeul producătorului de automobile.

Băsescu a spus că Ford Craiova a devenit parte din "istoria glorioasă a Ford" şi le-a mulţumit muncitorilor de la Automobile Craiova pentru "determinarea" lor de a fi parte a acestei investiţii.

"Ştiu că mai bine de un an, cu mâinile şi cu mintea dumneavoastră aţi reorganizat producţia fabricii de la Craiova, aţi devenit partener loial al managementului", le-a spus Băsescu muncitorilor, exprimându-şi convingerea că angajaţii vor forma "acea echipă" care va permite Ford să exporte pe pieţele Europei.

În continuare, preşedintele a mulţumit companiei Ford pentru investiţia de 12 milioane de euro în formarea forţei de muncă, apreciind că "cheia succesului este calitatea managementului şi solidaritatea muncitorilor".

Şeful statului a mai afirmat că în România se află şi un alt producător de automobile, în cazul căruia a existat un parteneriat extrem de puternic între patronat, managament şi muncitori. El le-a spus reprezentanţilor Ford că doreşte ca acel parteneriat care se regăseşte la celălalt producător prezent în România să se manifeste şi la Craiova.

Şeful statului i-a asigurat pe cei de la Ford că în continuare Guvernul va sprijini investiţia de la Craiova, astfel încât aceasta să ajungă "o emblemă importantă pentru automobilul românesc".

După ce a susţinut discursul pe scena amenajată pentru acest eveniment, preşedintele Băsescu a urcat în primul autovehicul asamblat de grupul american Ford la Craiova, informează Mediafax.

Primul autovehicul asamblat de grupul american Ford la Craiova, un Ford Transit Connect de culoare albă, a ieşit, astăzi, de pe linia de fabricaţie, şi va fi donat spitalului municipal din Craiova, la eveniment participând preşedintele Traian Băsescu, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, ambasadorul SUA în România, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, Constantin Stroe, vicepreşedinte la Automobile Dacia şi preşedinte la ACAROM, parlamentari şi autorităţi locale, alături de preşedintele Ford Europa, John Fleming.

×
Subiecte în articol: economic