x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Traian Băsescu: Ministerul de Finanţe are o rezervă de 5 miliarde de euro (VIDEO)

Traian Băsescu: Ministerul de Finanţe are o rezervă de 5 miliarde de euro (VIDEO)

28 Apr 2012   •   09:15
Traian Băsescu: Ministerul de Finanţe are o rezervă de 5 miliarde de euro (VIDEO)

Presedintele Traian Basescu a declarat, cu ocazia anuntului desemnarii premierului Victor Ponta, ca 'nu exista motive de panica pe piete' in urma schimbarii de guvern, fiindca Ministerul de Finante are o rezerva de 5 miliarde de euro, cu care poate face fata oricaror evenimente. 'Astazi, Romania s-a imprumutat cu o dobanda de 6,6% (…) si exista un program de a imprumuta inca un miliard de euro, de la Banca Mondiala, pe termen lung'. 'Deci, Romania nu are nici un motiv de panica. Totul este in limite democratice si controlabil din punct de vedere al sigurantei statului'.

Referitor la retragerea delegatiei FMI, presedintele a precizat ca 'misiunea FMI la nivel tehnic ramane si isi continua activitatea, urmand ca, dupa validarea guvernului, sa se faca si discutiile pe continutul scrisorii. Se desfasoara, in continuare, misiunea de evaluare a stadiului de indeplinire a acordului cu Fondul, Uniunea Europeana si Banca Mondiala'.

Basescu a repetat solicitarea de majorare a salariilor din sectorul bugetar, precizand ca s-a discutat acest lucru cu delegatiile FMI, UE si BM, dar fara a vorbi de rezultatul discutiilor. 'Sigur, sper ca ceea ce eu am rugat, in Parlament, legat de o obligatie si morala si politica si economica, pentru ca sunt si argumente economice de ce sa se faca acest lucru, deci sper ca ceea ce au am rugat – revenirea la salariile din 2010 – sa se produca in timp util. Nu fac nici un secret din faptul ca a fost unul din principalele puncte ale discutiilor cu delegatiile Fondului, Uniunii si Bancii Mondiale si sper ca noul guvern care, de asemenea, sper sa se instaleze foarte rapid, sa ia in consideratie aceasta rugaminte pe care am adresat-o guvernului din acea vreme'.

×