x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Transelectrica are un nou Consiliu de Supraveghere

Transelectrica are un nou Consiliu de Supraveghere

de Daniel Ionaşcu    |    14 Mar 2013   •   18:43
Transelectrica are un nou Consiliu de Supraveghere

Acţionarii Transelectrica au prelungit mandatul pentru patru membri ai Consiliului de Supraveghere şi au ales trei noi membri. Noii membri sunt Andrei Pogonaru, fiul omului de afaceri Florin Pogonaru, şi a fost sprijinit de către firma Prodplast Imobiliare şi SIF Oltenia, care deţine 6,3% din acţiunile companiei de stat.

Un alt membru în Consiliul de Supraveghere  este Radu Puchiuu, care este consilier pe probleme IT în cancelaria premierului Victor Ponta. Al treilea nou membru  este Andrei Petrişor Maioreanu, ee inginer la Hidroelectrica şi vicepreşedinte PSD Gorj.

În schimb, acţionarii au acordat un nou mandat unui număr de patru membri: Ovidiu Artopolescu - fost manager al Microsoft România, Adrian Gheorghe Costin - director în Autoritatea Vămilor, Dumitru Pîrvulescu - secretar general adjunct în Ministerul Economiei, reţinut în luna septembrie pentru 24 de ore într-un dosar de abuz în serviciu şi luare de mită şi Radu Bugică - fost director pentru România al fondului SigmaBleyzer. Acesta a fost susţinut de Fondul Proprietatea, car deţine 13,5% din acţiunile Transelectrica. (Daniel Ionaşcu)

×