x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Trif vrea să aloce fonduri pentru reabilitarea traseelor de mocăniță

Trif vrea să aloce fonduri pentru reabilitarea traseelor de mocăniță

22 Aug 2019   •   15:19
Trif vrea să aloce fonduri pentru reabilitarea traseelor de mocăniță

Până la sfârșitul acestui an vor fi alocate fonduri pentru reabilitarea traseelor de mocăniță din țară, după cum a afirmat ministrul Turismului, Bogdan Trif. Acesta dorește să se facă investiții în acest timp de turism, motiv pentru care cererile de finanțare și studiile de fezabilitate ar trebui să poată fi depuse cât mai repede. 

"Ca o informaţie, vă mai pot da în premieră că suntem în lucru pentru modificarea Master-Planului de investiţii în turism şi vrem foarte mult să introducem în anexa pentru finanţare inclusiv traseele de mocăniţă, trasee noi şi de reabilitare. Este nevoie să finanţăm şi acest tip de turism. Mai mult decât atât, vrem să modificăm inclusiv sumele cu care Ministerul Turismului o să vină să asigure cofinanţarea proiectelor, adică o să fie mai mulţi bani de la Ministerul Turismului pentru localităţi", a declarat Bogdan Trif.

În judeţul Sibiu există un singur traseu de mocăniţă, cel de pe Valea Hârtibaciului, pe o distanţă de 8 kilometri, însă nu circulă zilnic, ci doar când există solicitări din partea turiştilor. Mocăniţe mai există în Maramureş și Suceava.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mocanita trasee turism