x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Trofeu - Constructorii au fost premiati

Trofeu - Constructorii au fost premiati

18 Oct 2004   •   00:00

Sambata, la Sala Palatului din Capitala a avut loc, in prezenta presedintelui Romaniei, Ion Iliescu si a premierului Adrian Nastase, festivitatea de decernare a Trofeului Calitatii in Constructii.

Castigatoarea Trofeului pe anul 2004 este Societatea Comerciala "Apasco" SA, din judetul Prahova, pentru lucrarea "Suprainaltarea barajului de acumulare Sacele", lucrare ce a vizat alimentarea optima cu apa a judetului si municipiului Brasov.

SELECTIE. Pentru evaluarea normelor de calitate, 11 comisii de jurizare din tot atatea judete mari ale Romaniei au selectat, timp de sase saptamani, aproximativ 420 de lucrari executate in anul 2004 de peste 250 de firme de constructii. In urma acestor analize au fost selectionate, pentru faza finala, 140 de lucrari, dintre care zece au obtinut premii in finala Trofeului Calitatii in Constructii.

IN TOP. Printre cele zece lucrari s-au aflat: Terminalul Port Constanta, Biblioteca Judeteana "Octavian Goga" din Cluj-Napoca, sediul central BRD din Timisoara, Catedrala romano-catolica din Bacau, sediul administrativ Porsche Romania din Voluntari (Ilfov), noul pod rutier peste Canalul Dunare-Marea Neagra, constructia Europe House din Bucuresti, sediul BRD Group Societe Generale din Cluj-Napoca si terminarea lucrarilor de consolidare, restaurare si modernizare a Ateneului Roman. "S-au intamplat foarte multe lucruri in acesti patru ani - s-au construit de trei ori mai multe case decat in 1997-2000. Un proiect la care tin foarte mult este proiectul celor 400 de sali de sport si cu multi dintre dumneavoastra am colaborat pentru ca acest proiect sa fie finalizat in cateva zile", a declarat premierul Adrian Nastase inainte de a deschide plicul continand numele castigatorului acestei prime editii a celei mai bune constructii din Romania pe anul 2004.

Trofeul Calitatii reprezinta recunoasterea celui mai inalt nivel de calitate atins de o firma din domeniul constructiilor, premiu acordat de Inspectoratul de Stat in Constructii. (Catalin Budescu)

DIN 1975

Barajul de la Sacele a fost construit in anul 1975 pe raul Tarlung si a avut la inceput o inaltime de circa 45 de metri, fiind principala sursa de apa potabila a intregului judet Brasov. Suprainaltarea turnului de priza al barajului a fost realizata de firma castigatoare fara a fi nevoie insa de oprirea sau micsorarea debitului de apa necesar pentru consum.
×
Subiecte în articol: economic