x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Turism - Nemtii vor in Romania

Turism - Nemtii vor in Romania

13 Mar 2005   •   00:00

Numarul turistilor germani care au vizitat Romania a crescut cu 10% in 2004, potrivit datelor Biroului de Turism al Romaniei de la Berlin.

"Pe segmentul de turism individual estimam o crestere de circa 5-6% in 2004, in timp ce pe zona organizata a turismului, majorarea a fost de pana la 5%", a declarat directorul biroului, Ioana Nan, la Targul International de Turism de la Berlin (TITB), citat de Mediafax. Destinatiile preferate de vizitatorii din Germania sunt zona Maramuresului, Delta si Bucovina.

Cu toate acestea, sectorul turistic romanesc se confrunta cu o serie de probleme, semnalate si de unii straini care au vizitat standul Romaniei la TITB. Acestia se declara nemultumiti de pretul ridicat al transportului, starea proasta a drumurilor si calitatea, uneori precara, a serviciilor. "Romania nu si-a valorificat inca sansele pe piata. Trebuie sa fim mai buni, mai rapizi, mai eficienti. Turismul de nisa a inregistrat o crestere mai mare decat cel de masa si pe acest segment trebuie sa ne orientam. Vom promova natura si cultura din Romania", a afirmat Marius Crivtonencu, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, prezent la TITB.

×
Subiecte în articol: economic