x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Turism - Pasti romanesc in Bulgaria

Turism - Pasti romanesc in Bulgaria

de Elena Stan    |    22 Feb 2007   •   00:00
Turism - Pasti romanesc in Bulgaria

De Pasti, romanii vor lua cu asalt litoralul bulgaresc. Oferta vecinilor este imbatabila: 100 de euro pentru trei nopti de cazare la hoteluri de 3 sau 4 stele cu semipensiune sau chiar all inclusive.

Fata de anul trecut, numarul romanilor care au ales sa-si petreaca Pastile in statiunile bulgaresti este de trei ori mai mare. Turistii sunt atrasi de calitatea serviciilor si preturile foarte mici practicate de structurile de cazare din Bulgaria. Cele mai solicitate destinatii sunt Albena, Nisipurile de Aur si Riviera. "Pentru Bulgaria, anul acesta cererea pentru pachetele de Pasti este cu peste 300% mai mare decat perioada similara a anului trecut, a explicat Alekxey Hinkov, directorul general al Companiei Balkan Air, care vinde exclusiv Bulgaria. Pentru trei nopti cazare, la un hotel de patru stele, in regim all inclusiv tariful este de 100 de euro de persoana, iar pentru patru nopti, la hotel de cinci stele all inclusiv pretul este de 230 de euro de persoana. "Nu se cauta trei stele sau pensiune, se cauta foarte mult lux si scump", a declarat Aleksey Hinkov. Acesta a spus ca romanii au inceput deja sa-si faca rezervari, chiar sa plateasca vacantele pentru la vara. "Avem contractate deja 400 de camere pentru vara. Turistii care cumpara pachetele pana la 30 aprilie, au o reducere de 10%. Acestia platesc, in medie, circa 700- 800 de euro la patru stele pentru 7 nopti cazare, in regim all inclusiv", a spus Aleksey Hinkov.

CERERE MARE. Cu sase saptamani inainte de Pasti, pachetele turistice s-au epuizat deja. "Cererea pentru pachetele de Pasti in Bulgaria este in crestere cu peste 100% fata de anul trecut. Am avut un pachet la pretul de 79 de euro de persoana cu trei nopti cazare la hotel de patru stele all inclusiv care s-a vandut ca painea calda, in trei zile am epuizat tot ce aveam", a declarat Camelia Slanescu, directorul agentiei de voiaj Paradise Travel. Ea a spus ca mai sunt locuri la pretul de 79 de euro de persoana in regim de demipensiune, pentru trei nopti de cazare. "Prin agentia noastra vor petrece Pastile in Bulgaria in jur de 1.000 de persoane. Cine a fost anul trecut a vrut sa mearga si anul acesta si si-au luat si prietenii sau familia", a explicat Adrian Stan, director de marketing la agentia de voiaj Eurotravel Tgv. Preturile incep de la 89 de euro de persoana la un hotel de trei stele in sistemul all inclusive si ajung la 145 de euro de persoana la hotel de 4 stele pentru trei nopti de cazare. "Paralela 45 a epuizat cele 1.000 de locuri contractete la Nisipurile de Aur din Bulgaria", a spus Ondina Dobriban, director Programe Turistice. Preturile incep de la 65 de euro pentru trei nopti de cazare la hotel de trei stele cu demipensiune si ajung la 110 euro de persoana pentru trei nopti de cazare la hotel de 4 stele cu demipensiune.

INVIEREA IN GRECIA
"Cererea romanilor pentru petrecerea Pastilor in strainatate a crescut anul acesta fata de anul trecut cu 35%. Si turismul de afaceri creste puternic anul acesta", a spus Cristina Irimia, director de marketing al J’info Tours. Pentru una din destinatiile Rhodos, Creta sau Santorini, cu cazare hotel de trei, patru sau cinci stele, zbor direct, pentru perioada 6-10 aprilie, in regim all inclusiv, pretul este cuprins intre 350-385 de euro de persoana. Pentru petrecerea Pastilor la Cairo, la Sharm el Sheikh, pentru perioada 3-10 aprilie, cazare la hotel de 3-5 stele, cursa charter, transferuri si asistenta ghid, pretul este de 649 de euro de persoana. Romanii care vor sa mearga in Israel, la Tel Aviv, sa mearga la Ierusalim si Betleem in perioada 4-10 aprilie trebuie sa plateasca 575 de euro de persoana.

×