x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Turismul mondial se va revigora, chiar dacă nu va depăşi nivelul din 2007

Turismul mondial se va revigora, chiar dacă nu va depăşi nivelul din 2007

24 Sep 2010   •   00:00

Organizaţia Mondială a Turismului (OMT) prevede ca acest sector să înregistreze în 2010 o revigorare importantă, chiar dacă va fi sub nivelul anului 2007, a informat joi, la Ciudad de Mexico, directorul pentru dezvoltare şi resurse umane al OMT, Eduardo Fayos-Sola, informează EFE, citată de Agerpres.



Deşi se vede luminiţa de la capătul tunelului, "vom continua sub nivelul din 2007", a spus oficialul.

Reprezentantul OMT a explicat pentru EFE că acest sector continuă să fie afectat de criza economică mondială şi de alte probleme precum dezastrele naturale, care vor constitui un motiv de "reflecţie" în vederea unei reforme a sectorului în faţa noilor provocări ale Mileniului.

Această iniţiativă va avea în vedere trei axe principale: schimbările climatice, dezvoltarea infrastructurii şi o politică turistică adecvată, asupra cărora urmează să se pună de acord guvernele, operatorii turistici, hotelierii şi alte sectoare implicate.

Potrivit OMT, turismul a fost afectat în 2010 de o serie de dezastre naturale, între care cutremurele din Haiti, Chile, sudul Californiei şi Guatemala; inundaţiile din Machu Picchu (Peru) sau Europa; cenuşa vulcanului islandez care a afectat transportul aerian.

Fayos-Sola a asistat joi la inaugurarea primei ediţii mondiale a Târgului Internaţional de Turism al Americilor (FITA), care se desfăşoară între 23 şi 26 septembrie la Ciudad de Mexico. La acest târg participă 55 de ţări din întreaga lume şi operatori de turism care speră să obţină noi planuri de afaceri şi oferte turistice ale regiunii pentru viitorii ani. Târgul are loc la Centrul de expoziţii ExpoBancomer din capitala Mexicului, pe o suprafaţă de peste 30.000 de metri pătraţi.

×
Subiecte în articol: economic