x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie TVA, plătită la încasarea facturii, de la 1 august. Ponta a anunţat mai multe măsuri ce vizează creşterea economică şi crearea de locuri de muncă

TVA, plătită la încasarea facturii, de la 1 august. Ponta a anunţat mai multe măsuri ce vizează creşterea economică şi crearea de locuri de muncă

16 Iul 2012   •   07:17
TVA, plătită la încasarea facturii, de la 1 august. Ponta a anunţat mai multe măsuri ce vizează creşterea economică şi crearea de locuri de muncă

Premierul Victor Ponta a anuntat, in aceasta dimineata, o serie de masuri care "sa asigure crstere economica, creare de locuri de munca si echitate sociala". O astfel de masura este plata TVA la momentul incasarii facturii pentru firmele cu cifra de afaceri de maximum 500.000 euro, daca platile sunt efectuate prin banca.

Plata TVA catre bugetul de stat la incasarea contravalorii facturii si nu la emitere a fost solicitata frecvent de oamenii de afaceri, iar de-a lungul anilor au mai existat propuneri legislative de acest gen, care insa nu s-au concretizat.

Alte masuri ce urmeaza a fi implementate pentru crestere economica si crearea de locuri de munca:

- eliminarea contributiilor la pensii, somaj, si la fondul de sanatate pentru toti care angajeaza persoane aflate in somaj, cu varta de sub 25 sau peste 55 de ani, pe o perioada de un an;

- TVA eligibil pentru decontare in cazul proiectelor finantate din fonduri UE

- plafon de deductibilitate crescut de la 20% la 50% in cazul investitiilor in domeniul cercetarii-dezvoltarii;

- scutirea de la plata penalitatilor pentru debitorii statului pentru obligatiile de plata achitate intre 1.09 2012 si 31.12.2012.

Premierul a mai anuntat ca delegatia Comisiei Europene, FMI si Bincii Mondiale va veni la Bucuresti imediat dupa referendum. Vizita fusese programata pentru 24 iulie, dar a fost reprogramata.

"Delegatia Fondului Monetar International, Comisiei Europeane si Bancii Mondiale se va afla in Romania in saptamana imediata dupa referendum. Bineinteles ca s-a amanat pentru ca delegatiile FMI si CE au considerat intotdeauna ca nu trebuie sa vina in campanie electorala. Saptamana 22-29 este ultima saptamana de campanie electorala", a spus premierul.

Ministrul Finantelor, Florin Georgescu, a anuntat pe 4 iulie ca expertii Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale vor veni la Bucuresti pe 24 sau 25 iulie, pentru o noua evaluare a acordului, nefiind prevazut ca misiunea sa fie amanata din cauza situatiei politice interne.

×