x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea este mai bogată cu circa 734.000 de lei şi 70.000 de euro.

Udrea este mai bogată cu circa 734.000 de lei şi 70.000 de euro.

de Elena Stan    |    15 Iun 2011   •   16:18
Udrea este mai bogată cu circa 734.000 de lei şi 70.000 de euro.

Elena Udrea, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, a scapat de datoria de 3,3 milioane de euro pe care o avea la BRD si si-a sporit averea simtitor anul trecut fata de 2009. Elena Udrea a scapat de datoria de la banca prin vanzarea a doua te­renuri pe care le detinea in nordul Ca­pitalei si a vandut mai multe apar­tamente din blocul de locuinte pe care il detine pe Strada Chopin din Ca­pitala. Conturile blondei de la Tu­rism au fost majorate cu circa 734.000 de lei si 70.000 de euro, potrivit de­claratiei de avere postate pe site-ul Gu­vernului. Udrea a vandut anul trecut patru apartamente, dintre care unul lui Alin Cocos si unul Olgutei Cocos.

Elena Udrea se dovedeste a fi o mama vitrega buna pentru Alin Cocos, deoarece a luat de la el doar 20.000 de euro pentru un apartament care face de zece ori mai mult, avand in vedere ca pretul in acel bloc variaza intre 150.000 si 200.000 de euro. De ase­me­nea, Udrea a ob­tinut suma de 56.944 de lei din sala­riul de ministru al Dezvoltarii Re­gio­nale si Turismului, mai putin decat in 2009, cand a castigat putin peste 68.000 de lei. Dorin Cocos, sotul Elenei Udrea, a realizat un venit de 33.830 de lei din functia de director la Clamari Trading Impex SRL, mai mult decat in 2009, cand a pri­mit 21.000 de lei. Dorin Co­cos a in­ca­sat dividende in valoare de 1,1 mili­oa­ne de lei, mai putin cu circa 200.000 de lei fata de 2009, si nu mai are nici o treaba cu Dalli Inter­na­tional Co.

Elena Udrea este mai linistita de cand a scapat de povara creditului de 3,3 milioane de euro, din cauza caruia spunea in urma cu un an ca nu mai putea dormi noaptea. 'Credi­tul l-am contractat pentru achi­zitionarea unui teren. Asta se intampla inainte de criza economica, in 2007. Aveam de gand sa construiesc cateva locuinte, din vanzarea carora sa acopar creditul si sa raman cu un profit. Creditul era la fel ca oricare altul contractat de un dezvoltator imobiliar obisnuit. Din pacate, criza economica a lovit puternic in sectorul imobiliar si investitia nu a mai devenit deloc avantajoasa. Pur si simplu, nu am avut bani sa mai construiesc acolo, mai ales ca vanzarile la celalalt bloc pe care-l construisem nu au mers grozav', scria Udrea pe blogul personal. Ministrul a gasit un cumparator binevoitor care i-a cumparat terenul cu tot cu da­toria catre BDR, in valoare de 3,3 mili­oane de euro.

'Am vandut intre timp cinci apartamente, iar terenul am reusit sa-l vand cu tot cu credit si sa scap de povara. In urma tranzactiei nu am incasat nici o suma de bani, dar sunt multumita ca am rezolvat problema creditului', sustine ministrul. Terenul a ajuns in posesia 'primului client care s-a aratat interesat dupa ce presa a facut tam-tam de credit', spune Udrea, care adauga ca nu il cunostea dinainte de incheierea tranzactiei.


Cititi declaratia de avere a Elenei Udrea, depusa pe site-ul Executivului

×
Subiecte în articol: avere Elena Udrea declaratie de avere