x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Udrea vrea să organizeze anul acesta în România un concert Jean Michel Jarre

Udrea vrea să organizeze anul acesta în România un concert Jean Michel Jarre

de Elena Stan    |    05 Ian 2012   •   13:21

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, sub conducerea Elenei Udrea, a realizat un proitect de Hotarare privind aprobarea Planului multianual de marketing si promovare turistica si a Programului multianual de dezvoltare a destinatiilor, formelor si produselor turistice.

Reprezentantii MDRT spera ca prin masurile luate prin Programul multianula de marketing si promovare sa atraga venituri in valoare de 11 milioane de lei in 2012, de 8,5 milioane de lei in 2013, iar in 2014 si 2015 cate 8,8 milioane de lei. De asemenea prin Programul multianual de dezvoltare a destinatiilor, formelor si produselor turistice se estimeaza ca va fi atrasa la bugetul de stat, la bugetele locale dar si la bugetul asigurarilor sociale suma de 6 milioane de lei in 2012, 6,5 milioane in 2013, iar in 2014 si 2015 cate 6,8 milioane de lei.

Programul multianual de marketing si promovare turistica vizeaza efectuarea de studii de marketing, organizarea de activitati de relatii publice in tara si strainatate, sub forma contactelor directe realizate, in mod constant, cu diferite categorii de public, cu

reprezentantii mass mediei, cu persoane din conducerea altor institutii de turism din tara sau strainatate, cu lideri de opinie etc, potrivit Anexei nr. 1 la Program.

De asemenea, programul vizeaza realizarea de actiuni de promovare si publicitate cu rol in cresterea notorietatii destinatiilor si produselor turistice romanesti prin intermediul unor personalitati cu recunoastere nationala si internationala din diferite domenii de activitate, cum ar fi: artistice, culturale, sportive, stiintifice si altele asemenea, ca vectori de promovare a brandului turistic al Romaniei.

Proiectul prevede, printre altele, organizarea anul acesta, in Romania a evenimentului Jean Michel Jarre.

Tot in cadrul acestui program se vor realiza materiale de promovare de tipul: cataloage, brosuri, pliante, postere si foi volante, diverse tiparituri, ghiduri si harti turistice, panouri, fotografii, albume, fotoreportaje, filme de animatie si documentare de turism, materiale audiovideo, casete, filme cu specific de turism, CD-uri si DVD-uri turistice, obiecte de protocol, expedierea materialelor promotionale si de protocol in tara si in strainatate si altele asemenea. Tot prin acest Program vor fi achizitionate materiale de promovare de tipul: ghiduri despre Romania, harti, albume, cataloage, fotoreportaje, CD-uri si DVD-uri, fotografii, carti cu specific de turism, inclusiv drepturile de autor aferente creatiei acestora, si altele asemenea.

Prin aprobarea acestui proiect de hotarare a Guvernului este posibila participarea la manifestarile expozitionale organizate in strainatate, definirea si promovarea brandului turistic national in scopul crearii unei imagini pozitive a Romaniei, organizarea si participarea la evenimente si misiuni cu rol in cresterea circulatiei turistice, diverse actiuni de promovare a imaginii tarii noastre, formarea permanenta a adultului in domeniul turismului, imbunatatirea unor forme, destinatii si produse de turism etc.

×
Subiecte în articol: michel jarre Elena Udrea MDRT