x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ultima saptamana pentru fisele fiscale

Ultima saptamana pentru fisele fiscale

21 Feb 2005   •   00:00

Angajatorii trebuie sa depuna la administratiile financiare unde sunt arondati pana luni, 28 februarie, fisele fiscale ale salariatilor pentru veniturile din salariile platite in 2004, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF).

Totodata, firmele au obligatia sa transmita sub semnatura salariatilor, pana la aceeasi data, o copie a fisei fiscale. Tot atunci este termenul-limita pentru depunerea declaratiilor pentru veniturile cu impunere la sursa, din proprietatea intelectuala, din valorificarea de bunuri in regim de consignatie, din activitati desfasurate in baza unui contract de agent, de comision sau mandat comercial, din activitati de expertiza contabila, tehnica.

Documentele se transmit administratiilor fiscale atat in format electronic, pe discheta, cat si printate. Pentru verificarea, listarea si depunerea in format electronic a fiselor fiscale, functionarii ANAF recomanda utilizarea Programului FT1-FT2, care poate fi procurat gratuit de la sediile sectiilor financiare sau descarcat de pe Internet de la adresa http://anaf.mfinante.ro. Contribuabili care au obligatia sa depuna Formularul 205, numit Declaratie informativa privind impozitul retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa, pe beneficiari de venit pot gasi modelul acestui formular pe portalul Internet al ANAF.

SEDII SECUNDARE. In cazul companiilor care au sedii secundare inregistrate ca platitori de impozit pe veniturile din salarii, acestea trebuie sa depuna fisele fiscale ale angajatilor proprii la unitatile fiscale in a caror raza teritoriala sunt inregistrate sediile secundare respective. Pentru angajatii care au lucrat in cursul anului 2004 la mai multe sedii secundare, va fi intocmita o singura fisa fiscala, care va fi depusa de sediul secundar in evidentele caruia figureaza angajatul la 31 decembrie 2004. (Daniela Ivan)

×
Subiecte în articol: economic fiscale