x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ultima strigare pentru vacanţa de Paşti

Ultima strigare pentru vacanţa de Paşti

de Elena Stan    |    11 Apr 2012   •   15:03
Ultima strigare pentru vacanţa de Paşti

Romanii care nu si-au achizitionat vacanta pentru Sfintele Sarbatori Pascale o pot face acum, pe ultima suta de metri, beneficiind de ofertele last minute. Corina Martin ne-a declarat ca cele mai cautate zone turistice de la noi din tara pentru Paste sunt: Bucovina, Bran Moeciu si pensiunile rurale, iar, de pe plan extern, statiunile din Bulgaria, Grecia si Cipru. “E criza, e foarte greu. Agentiile vin cu tot felul de oferte ca sa poata trece cu bine de aceasta perioada. Speram ca vanzarile pachetelor turistice de Pasti sa fie mai bune decat cele de anul trecut, insa este devreme sa facem publice cifre cu privire la numarul celor care vor petrece minivacanta de Pasti in alta parte decat acasa', ne-a declarat Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

“Ofertele tip last minute pentru Pasti sunt disponibile in agentie pana 13 aprilie 2012. Tarifele sunt cu aproximativ 15%-20% mai mici fata de ofertele standard. In momentul de fata mai avem locuri libere in Sinaia, la Hotel Anda, de patru stele, unde tariful este de la 359 lei/pers. pentru trei nopti cazare cu mic dejun, mese traditionale. De asemenea, turistii pot alege si Sibiu, tarifele fiind de le 690 lei/pers. pentru trei nopti cazare cu mic dejun si mese traditionale la Hotel Fantanita Haiducului. Ofertele last minute sunt promovate in randul turistilor fideli si pe site-ul agentiei', a declarat Marius Carlan, directorul agentiei de turism Europa Travel.

Si persoanele care vor sa petreaca sarbatorile in strainatate mai pot inca achizitiona vacanta mult visata. “Mai avem oferte last minute pentru Bulgaria, unde tarifele pornesc de la 22 euro/pers./noapte, in statiunile Nisipurile de Aur, Albena, Sunny Beach, iar turistii pot opta pentru cazare de doua, trei sau patru nopti in perioada 13-17 aprilie. O alta optiune este vacanta in Napoli-Sorrento, cu tarif de la 335 euro/pers. pentru transport cu avionul, transferuri, 7 nopti cazare cu demipensiune, o excursie optionala, asistenta turistica. Pentru cei care vor sa petreaca Pastile dupa rit ortodox pot alege Israelul, unde pentru sase zile si cinci nopti cazare cu demipensiune la hotel de patru stele, transport cu avionul, transferuri vor plati de la 385 euro/pers.', ne-a spus Marius Berca, director de marketing al Agentiei Christian Tour.

6.500 de romani vor petrece in Bulgaria

Hotelierii bulgari estimeaza sosirea a peste 6.500 de turisti romani in perioada Sarbatorilor de Pasti, dintr-un total de 11.000 de turisti straini, potrivit asociatiei patronale a Statiunii Sunny Beach. Turistii sunt atrasi de preturile mai mici si de serviciile de o calitate mai bune fata de litoralul romanesc. “Bulgaria a atras, si anul acesta, cei mai multi turisti, datorita regimului de masa all inclusive si piscinelor incalzite. Spre deosebire de litoralul romanesc, unde multe hoteluri, restaurante si terase inca nu sunt deschise, litoralul bulgaresc este mult mai ofertant. Preturile fata de anul trecut au inregistrat cresteri nesemnificative, cu aproximativ 5%, in functie de facilitatile hotelului. Turistii care sunt vanatori de oferte last minute nu gasesc intotdeauna pe ultima suta de metri ceea ce isi doresc. In 2011 si in 2012, piata turistica merge mai bine decat in 2010, prin urmare si ofertele se epuizeaza destul de repede, multe inca din perioada de early booking. In multe cazuri, daca hotelul este foarte cerut, ofertele last minute pot fi mai scumpe decat cele standard, asa cum este si cazul biletelor de avion care au preturi din ce in ce mai mari pe masura ce se apropie data plecarii. Promovarea se face in special in mediul online, pentru ca sunt oferte perisabile, iar informarea turistului trebuie sa fie in timp real', ne-a declarat Ciprian Enea, consultant besttourism.ro.

×