x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ultimele oferte pentru Pasti

Ultimele oferte pentru Pasti

09 Apr 2004   •   00:00

Pentru turistii care doresc sa petreaca Invierea Domnului in statiunile din tara sau din strainatate, operatorii de turism au scos la vanzare diverse oferte de excursii.

„Pastile este o sarbatoare pe care romanii o petrec in general acasa. Insa in acest an ne asteptam ca circa 2.000-3.000 de romani sa fie in strainatate, iar circa 15.000-20.000 sa petreaca Pastile in statiunile din tara", a declarat Cornel Gaina, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

PRETURI. Pentru o vacanta de Pasti intre 3 si 5 zile la pensiunile din tara, turistii trebuie sa scoata din buzunar intre 50 si 200 de euro. Cele mai scumpe oferte cuprind cazare de cinci nopti la pensiuni de trei si patru margarete, cu masa traditionala de Pasti. La hotelurile de la munte, pretul mediu al unui sejur de Pasti cu trei nopti de cazare si masa festiva este de 2,5 milioane de lei. Pe langa costul biletului, turistii trebuie sa ia in calcul si cheltuielile pentru masa. Una peste alta, romanii care vor sarbatori Invierea Domnului in tara vor plati in medie circa 100 de euro de persoana.

CHELTUIELI. Pentru aceasta perioada, agentiile de turism au oferte cu cursele charter in Malta, Tunisia sau Egipt, pretul unui sejur fiind intre 400 si 600 de euro. Turistii pot petrece o vacanta mai ieftina in Grecia, la tarife care oscileaza intre 130 si 250 de euro.

La pretul mediu de 100 de euro pentru o vacanta de Pasti in tara, cheltuielile totale ale romanilor s-ar putea ridica la circa 1,5-2 milioane de euro. Turistii care vor pleca in strainatate vor plati pentru vacantele lor peste un milion de euro, la un pret mediu al sejurului de 300-400 de euro.

ULTIMA ORA. Daca nu v-ati facut rezervari pana acum, mai puteti gasi oferte pentru vacanta de Pasti si in ultima clipa. Pensiunile agroturistice din judetele Sibiu, Brasov, Valcea si Prahova mai au inca locuri disponibile pentru turisti. De asemenea, camere libere mai gasiti si la pensiunile din Delta Dunarii, conform informatiilor furnizate de Marilena Stoian, presedintele ANTREC.
Iohanna Onaca

×
Subiecte în articol: economic pasti