x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Un centru APIA avertizează: „Sunați la primării să ne trimită adeverințele!”

Un centru APIA avertizează: „Sunați la primării să ne trimită adeverințele!”

02 Iun 2020   •   10:14
Un centru APIA avertizează: „Sunați la primării să ne trimită adeverințele!”

Funcționarii unui centru județean APIA - Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură - au trimis un SMS fără precedent agricultorilor din județ, care riscă să piardă banii ce le-ar reveni de drept în acest an. 

Agricultorii clujeni au primit pe messenger-ul telefonului mobil următorul avertisment: „Sunați la primării să ne transmită adeverințele cu terenurile pe anul 2020, altfel riscați să nu vă puteți depune cererea în termen!”.

Situația este cu atât mai complicată cu cât APIA a fost nevoită să prelungească oricum termenul de depunere a cererilor de către agricultori, de la 31 mai la 15 iunie, iar Ministrul Agriculturii Adrian Oros a anunțat că funcționarii APIA vor lucra în fiecare zi (deci și sâmbete, duminici), pentru ca cei în drept să reușească să depună în timp util documentele.

Până pe data de 29 mai, deci în interiorul primului termen de depunere, au fost înregistrate, în toată țara, 736.586 de cereri, pentru o suprafață de 7.043.344 de hectare. 

Vezi și

Imprimanta pentru pielea care te scapă de anii în plus

Ceaiul consumat în exces poate avea efecte negative asupra sănătății

O ordonanță de Guvern adoptată pe 20 mai simplifica, în bună măsură, procedura pentru obținerea susținerii din partea APIA a unor lucrări și culturi agricole. Una dintre măsurile noi.....

Citește mai departe AICI

×