x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie UNPR - La un pas de blocarea banilor europeni

UNPR - La un pas de blocarea banilor europeni

18 Apr 2005   •   00:00

Romania se gaseste intr-o situatie alarmanta in ceea ce priveste stadiul pregatirilor pentru aderarea la Uniunea Europeana, in opinia Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR).

"In acest moment exista pericolul real ca fondurile alocate Romaniei sa fie blocate, in cazul in care tara noastra nu isi respecta angajamentele si nu asigura un proces transparent al atribuirii contractelor din bani publici", a spus Marian Petre Milut, presedinte UNPR. "Ghilotina pentru Romania va fi raportul de tara din octombrie", a adaugat acesta. De asemenea, Romania se confrunta cu intarzieri in armonizarea legislativa si in adoptarea legislatiei secundare la directivele europene.

In ceea ce priveste administratia publica, oficialii europeni acuza slaba pregatire a functionarilor in raport cu acquis-ul comunitar, lipsa de coordonare intre ministere si coruptia generalizata, se arata intr-un comunicat de presa al UNPR. Acestea sunt concluziile cu care s-a intors la Bucuresti delegatia UNPR, dupa ce a purtat la Bruxelles discutii cu reprezentantii Comisiei Europene si ai patronatelor, cu privire la stadiul pregatirii Romaniei pentru integrarea in Uniunea Europeana. (Gabriel Preda)

×
Subiecte în articol: economic