x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Ursula von der Leyen: Efortul nostru de redresare este de 2.400 de miliarde de euro

Ursula von der Leyen: Efortul nostru de redresare este de 2.400 de miliarde de euro

27 Mai 2020   •   18:18
Ursula von der Leyen: Efortul nostru de redresare este de 2.400 de miliarde de euro
Sursa foto: Mario Salerno

Uniunea Europeană este într-un moment decisiv şi necesită un efort colectiv, a afirmat, miercuri după-amiază, preşedintele Comisiei Europene, anunţând un buget multianual de 1.100 de miliarde de euro şi fondul de relansare de 750 de miliarde de euro.

"Astăzi, suntem într-un moment definitoriu. Ceea ce a început cu un virus atât de mic încât nu poate fi văzut cu ochii liberi s-a transformat într-o criză economică atât de mare încât nu poate fi ignorată. Modelul nostru unic construit de-a lungul a 70 de ani se confruntă cu o provocare fără precedent în vieţile noastre şi în istoria Uniunii Europene", a declarat Ursula von der Leyen în Parlamentul European, subliniind că este vorba de o criză europeană care necesită soluţii comune.

"Această criză are ramificaţii externe majore în diverse ţări. Nicio problemă nu poate fi rezolvată doar de o singură ţară", a explicat preşedintele Comisiei Europene.

"Europa este într-o poziţie unică de a putea face investiţii în redresarea colectivă şi în viitorul comun. În Uniunea noastră, oamenii, companiile şi economiile depind una de alta şi se bazează una pe cealaltă. În Uniunea noastră, coeziunea, convergenţa şi investiţiile sunt bune pentru toţi. În Uniunea noastră, ştim că cele mai îndrăzneţe măsuri sunt cele mai sigure pentru viitor", a continuat Ursula von der Leyen.

"De aceea, Comisia Europeană propune astăzi un nou instrument de redresare, numit Viitoarea Generaţie UE (Next Generation EU), în valoare de 750 de miliarde de euro. Acest fond se adaugă unui buget UE pe termen lung, reconfigurat, de 1.100 de miliarde de euro. Fondul Viitoarea Generaţie UE, împreună cu principalul buget multianual însumează 1.850 de miliarde de euro, prin propunerile de astăzi. Acestea merg împreună cu cele trei mecanisme de siguranţă pentru credite de 540 de miliarde de euro, aprobate deja de Parlamentul UE şi de Consiliu. În total, efortul nostru de redresare este de 2.400 de miliarde de euro", subliniază Ursula von der Leyen.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: Ursula von der Leyen