x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Va fi înființat un comparator online al prețurilor RCA

Va fi înființat un comparator online al prețurilor RCA

06 Iul 2020   •   15:10
Va fi înființat un comparator online al prețurilor RCA
Sursa foto: absolut_100/Getty Images/iStockphoto

Proiectul de implementare a unui comparator online pentru primele RCA va fi demarat de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR). 
Prin intermediul acestuia, asiguraţii vor obţine online informaţii privind preţul poliţei RCA, având siguranţa respectării legislaţiei în vigoare.

BAAR a consultat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi Consiliul Concurenţei şi va proceda la operaţionalizarea unui sistem de informare a consumatorilor de asigurări RCA cu privire la nivelul estimativ al primelor de asigurare RCA la asigurătorii autorizaţi.

Scopul acestui comparator este de a facilita accesul consumatorilor la informaţii corecte şi obiective.

"Am pornit de la constatarea că, în prezent, la stabilirea primei de asigurare RCA, riscurile luate în considerare pot fi destul de segmentate, iar informaţiile publice nu sunt întotdeauna disponibile în mod transparent pentru un potenţial asigurat.

Astfel, diferenţele de primă pot fi înţelese mai greu, uneori, nu numai de la o persoană la alta, ci şi în cazul în care o persoană deţine mai multe autovehicule cu caracteristici diferite.

Un comparator de asigurări RCA reprezintă o soluţie pentru o mai uşoară, corectă şi completă informare a consumatorilor de asigurări RCA", a declarat preşedintele BAAR, Mădălin Roşu.

Stabilirea preţului poliţei RCA depinde de mai mulți factori, printre care clasa de bonus (istoricul daunelor) în care se încadrează o persoană, vârsta acesteia, capacitatea cilindrică a vehiculului.

Pentru a respecta legislaţia GDPR în vigoare, în cadrul comparatorului RCA, datele de identificare ale persoanei vor fi protejate printr-un sistem criptat, care asigură confidenţialitatea informaţiilor.

Inițiativa nu contrazice principiile Directivei Europene privind distribuţia in asigurăriă, comparatorul RCA neavând doar scop informativ, nu comercial.

Modul de funcţionare al comparatorului şi mijloacele tehnice de securitate vor asigura respectarea principiilor şi regulilor de concurenţă privind schimbul de informaţii.

BAAR este o asociaţie profesională din care fac parte societăţile de asigurare autorizate să practice RCA pe teritoriul Romaniei.

×
Subiecte în articol: comparator preturi rca asigurari