x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţa de vară, mai ieftină cu 45%. Vezi ofertele agenţiilor de turism

Vacanţa de vară, mai ieftină cu 45%. Vezi ofertele agenţiilor de turism

de Elena Stan    |    08 Ian 2012   •   21:00
Vacanţa de vară, mai ieftină cu 45%. Vezi ofertele agenţiilor de turism

Agentiile de turism se intrec in oferte care mai de care mai atragatoare, practicand discounturi la majoritatea pachetelor turistice pentru vacanta de vara, unele ajungand chiar pana la 45% din pret.

Reducerea difera in functie de pe­rioada in care clientul vrea sa isi pe­treaca vacanta, de locatie, de perioada de sedere, precum si de serviciile in­cluse. Cu cat este mai mare dife­renta intre momentul achizitionarii vacantei si momentul plecarii, cu atat este reducerea mai mare. Astfel, persoa­nele care isi achizitioneaza va­canta pana la data de 15 februa­rie pot beneficia de reducere de 30% din pret pentru pachetele cumparate pentru luna iunie pentru statiuni din Turcia, Bulgaria, Grecia, Spania, Malta, Tunisia, Cipru etc. Astfel, cu tarife ce incep de la 340 de euro de persoana poti sta, in luna iunie, la hotel de trei stele din statiunile din Turcia.

Suma include transport cu autocarul, zece zile si sapte nopti, cazare la hotel de trei stele in regim all inclusiv. Pentru a beneficia de aceasta reducere clientul trebuie sa plateasca 30% din pret in momentul inscrierii. Persoa­ne­le care achizitioneaza un pa­chet tu­ristic intr-una dintre statiunile din Bulgaria pentru luna iunie pot bene­ficia de o reducere de peste 20% daca achizitioneaza pachetul pana la sfar­si­tul lunii ianuarie sau de 10% daca il ia pana la data de 30 aprilie. Tariful este cuprins intre 83 si 91 de euro de persoana, cazarea facandu-se sap­te nopti la hotel de doua sau de trei stele, cu mic dejun inclus. Transportul nu este asigurat. Majoritatea ho­te­lu­rilor din insulele grecesti au reduceri de pana la 45% la cazare pentru pe­ri­oada sezonului estival. Astfel, pentru cazare la vile si hoteluri de doua si de trei stele se plateste de la 69 de euro de persoana pentru sapte nopti de cazare.

De exemplu, la Hotel Metaxas de trei stele din Zakynthos, Grecia, poti sta cu doar 89 de euro de persoana in luna mai, iar la Vila Helena, cu doar 69 de euro. Pentru transportul cu autocarul se mai platesc 85 de euro de persoana.
De asemenea, hotelurile din Palma de Mallorca ofera reduceri cuprinse intre 10% si 20% din pretul pachetului turistic daca este achizitionat pana la sfarsitul acestei luni, plecarea facandu-se in luna mai. De o reducere cuprinsa intre 10% si 20% din tariful de cazare pot beneficia si persoanele care isi fac acum rezervare la hotelurile de la noi de pe litoral pentru la vara.

Destinatii de lux
O vacanta in Thailanda, cu plecare in data de 11 februarie sau 10 martie, costa de la 1.055 de euro de persoana. Pretul include transport cu avionul, transferurile, 10 nopti cazare cu mic dejun, vizite la obiective turistice si ghid vorbitor de limba romana. De asemenea, un pachet turistic de 13 zile si 10 nopti in India, cumparat acum, insa cu plecare in luna mai, costa 1.665 de euro de persoana. Pretul include transportul cu avionul, transferurile cu autocarul si cu trenul expres Shatabdi, 10 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri de patru si de cinci stele, ghizi locali, insotitor roman de grup, intrarea la obiectivele turistice. Tariful pentru India si Thailanda nu include taxele de aeroport, taxa de viza, bacsisul, excursiile optionale, asigurare etc.

×
Subiecte în articol: economia