x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţă la preţ redus

Vacanţă la preţ redus

de Elena Stan    |    02 Sep 2014   •   08:16
Vacanţă la preţ redus

A început sezonul ofertelor speciale pentru staţiunile balneoclimaterice, dar şi pentru litoral

Agenţiile de turism au programe speciale, cu tarife mult mai mici decât cele practicate în plin sezon estival, pentru turiştii care vor să meargă acum în vacanţă. Astfel, turiştii au posibilitatea de a alege între o vacanţă pe litoralul românesc sau într-o staţiune balneo. Prin programul “Litoralul pentru Toţi”, derulat în perioada 1- 28 septembrie, românii îşi pot cumpăra vacanţe la preţuri cuprinse între 159 şi 985 lei de persoană pe sejur, conform informaţiilor de pe site-ul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). “Venim în întâmpinarea turiştilor care nu au ajuns încă pe litoralul românesc cu pachete de vacanţă la preţuri excepţionale oferite prin programul Litoralul pentru Toţi, mai ales că se anunţă vreme frumoasă pentru luna septembrie”, a declarat Lucia Nora Morariu, preşedintele ANAT.

Pentru zona Mamaia – Constanţa – Eforie preţurile variază între 205 lei- 605 lei de persoană, în timp ce pentru sudul litoralului, adică în staţiunile Costineşti, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche, preţurile sunt între 159-469 de lei de persoană pe sejur. Preţul variază în funcţie de structura de cazare, de perioada de şedere, de staţiune şi de serviciile incluse.

Astfel, pentru un sejur all inclusiv la un hotel de 3 stele preţul este de 765 lei/persoană, în timp ce la un hotel de 5 stele, preţul unui astfel de sejur ajunge la 985 lei/persoană. Până acum s-au înscris în program 26 de hoteluri din toate staţiunile de pe litoral care pun la dispoziţie un număr de 1.986 de locuri pe serie.

“Încercăm prelungirea sezonului estival, oferind tuturor românilor posibilitatea de a petrece o săptămână pe litoralul românesc”, a spus Dragoş Răducan, vicepreşedintele FPTR.

Oferte atractive şi în staţiunile balneo

De asemenea, persoanele care vor să meargă într-o staţiune balneoclimaterică pot beneficia de oferte speciale prin patru programe care se vor derula în perioada 15 septembrie – 15 decembrie 2014. “O săptămână de refacere”, “Decada balneară”, “Wellness balnear” şi “Hai la băi!” sunt programele prin care românii beneficiazăde tratamente speciale. Tarifele sunt cuprinse între 330-750 de lei de persoană. Acestea variază în funcţie de numărul de nopţi de cazare, de stelele hotelului şi de seriviciile incluse. Prin programul “O săptămână de refacere”, pentru 6 nopţi de cazare cu mic dejun şi 2 proceduri/zi, preţurile pornesc de la 330 lei/persoană/loc la un hotel de 2 stele şi pot ajunge la 750 lei/persoană/loc, pentru un hotel de 3 stele.

Circulaţia turistică a crescut în iulie

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, sosirile şi înnoptările în unităţile turistice din România au crescut cu 3,7% şi, respectiv, cu 4,1%, în luna iulie din 2014, comparativ cu luna iulie 2013. Astfel, sosirile au însumat 1.026.600, iar înnoptările au însumat 2.985.200. Românii au fost baza circulaţiei turistice şi în luna iulie, aceştia reprezentând circa 80% din numărul sosirilor şi 86% din înnoptări. În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (78,0% din total turişti străini), iar din aceştia 85,5% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene.

×