x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vacanţe pentru “Euro 2008”

Vacanţe pentru “Euro 2008”

de Elena Stan    |    29 Mar 2008   •   00:00
Vacanţe pentru “Euro 2008”
Sursa foto: Christian Silva/

Agenţiile de turism au pre­gătit pachete speciale pentru suporterii echipei naţionale care au avut norocul să cumpere unul din cele 18.000 de bilete alocate României pentru Campiona­tul European de Fotbal Euro 2008. Preţurile sejururilor încep de la 500 de euro şi pot ajunge la 4.000 de euro.

Agenţiile de turism au pre­gătit pachete speciale pentru suporterii echipei naţionale care au avut norocul să cumpere unul din cele 18.000 de bilete alocate României pentru Campiona­tul European de Fotbal Euro 2008. Preţurile sejururilor încep de la 500 de euro şi pot ajunge la 4.000 de euro.

 

Agenţiile de turism au inclus în oferta de anul acesta pachete de servicii turistice create special pentru  Campionatul European de Fotbal Euro 2008 desfăşurat în Elveţia în perioada 8-18 iunie. “Am realizat pachetul denumit Euro 2008, deoarece ne-am gândit la suporterii români care vor să fie alături de echipa naţională. Pachetele conţin cazarea cu mic dejun inclus la hoteluri de 2 stele – 5 stele fără transport sau bilete la meci şi acces pe stadion. Nici o agenţie de turism nu a putut comercializa pachete care să includă şi biletul la meci”, a explicat Ioana Butnaru, reprezentant al agenţiei de turism Paralela 45.

Chiar dacă agenţiile de turism au practicat reduceri de până la 30% din preţul excursiei la începutul anului, suporterii nu s-au înghesuit să cumpere aceste pachete. “Sunt vânzări cu mult mai mici decât ne aşteptam, deoarece suporterii români nu sunt informaţi. Ei nu ştiu cum se va face accesul pe stadion, cum vor ajunge la stadion etc. Acolo există un mijloc de transport în comun care va transporta suporterii la meci. Accesul în autobuze şi pe stadion se va face în baza paşaportului şi a biletului la meci, care este nominal”, a explicat Ioana Butnaru.

 

De asemenea, operatorii din tu­rism sfătuiesc suporterii să se cazeze în apropierea Elveţiei, locul de desfăşurare a campionatului, din cauza preţurilor practicate de structurile de cazare. “Recomandăm suporterilor români să se cazeze în nordul Italiei sau în sudul Germaniei, deoarece în perioada campionatului preţurile vor sări în sus”, a explicat Mircea Vladu, general ma­nager agenţia Prestige Tours.

 

BILETE. În prezent, biletele la meciuri au fost vândute de mult, însă mai sunt unii care le revând pe internet la preţuri de patru-cinci ori mai mari decât cele practicate de FRF. “Federaţia Română de Fotbal a primit pentru Campionatul Euro 2008 un număr de 18.000 de bilete. Circa jumătate dintre aceste bilete au fost oferite aşa-zisei familii a fotbalului, iar celelalte 9.000 au fost vândute suporterilor. Deoarece au fost înregistrate foarte multe cereri, reprezentanţii FRF au reali­zat o tombolă pe internet, iar câştigătorii au putut achiziţiona bilete la meciurile echipei naţionale de fotbal. Sunt câte 3.000 de bilete pentru fiecare meci al echipei naţionale, deci sunt 9.000 de suporteri care vor merge în Elveţia, deoarece nu cred că a fost cineva aşa de norocos, încât să câştige bilete la toate cele trei meciuri. Un bilet pentru zona C, cea mai proastă de pe stadion, la FRF a costat 45 de euro, iar pe net găseşti cu circa 300 de euro”, a explicat Ioana Butnaru, reprezentant al agenţiei de turism Paralela 45, care are un pachet special denumit Euro 2008.

 

Preţuri pentru toate categoriile

Suporterii echipelor de fotbal care vor merge la Campionatul Euro 2008 pentru a-şi vedea în acţiune fotbaliştii preferaţi vor fi nevoiţi să scoată din buzunar sume cuprinse între 500 şi 4.000 de euro de persoană. Tariful nu include transportul, transferurile la stadion, biletul la meci, prânzul şi cina. Pachetul turistic de zece zile, în perioada 8-18 iunie, pentru regiunea Zürich variază de la 72-240 de euro de persoană, pentru regiunea Berna, preţul variază de la 55-110 euro de persoa­nă, iar pentru regiunea Luzern, tariful variază de la 75-375 de euro de persoană la agenţia Paralela 45. Tariful include cazarea la hotel de  2 stele – 5 stele în cameră dublă, cu mic dejun inclus. Persoanele care achiziţionează pachetul în perioada târgului de turism beneficiază de reducere 10%. La agenţia Butterflay pentru zona Lucerna, tariful unui pachet turistic variază de la 48-75 de euro de persoană pe noapte cu cazare la un hotel de 2 stele, ofertă valabilă doar ca pachet de zece nopţi. De asemenea, la un hotel de  3 stele preţul este de 95 de euro de persoană cu cazare în cameră dublă, oferta fiind valabilă doar la pachet de zece zile. La Hotel Sport Sherlock Holmes 3 stele, care este situat la circa 100 km de Berna şi 110 de Zürich, tariful este de 88-130 de euro de persoană pe noapte, în funcţie de cameră. Această ofertă este valabilă doar ca pachet de trei nopţi. La agenţia Marshal Turism, un pachet turistic în perioada 7-19 iunie costă 3.918 euro de persoană. Preţul include transportul cu avionul, cazare la un hotel de 4 stele, tur de oraş, vizitarea unor obiective turistice din Elveţia.

 

elena.stan@jurnalul.ro

×