x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Valoarea taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în 11 luni din 2011 s-a dublat

Valoarea taxelor şi impozitelor plătite cu cardul în 11 luni din 2011 s-a dublat

de Mediafax    |    18 Ian 2012   •   09:18
Valoarea taxelor şi impozitelor plătite cu cardul  în 11 luni din 2011 s-a dublat

Valoarea taxelor si impozitelor platite cu cardul a fost de 69,4 milioane de lei in primele 11 luni din 2011, nivel aproape dublu fata de aceeasi perioada a anului precedent, potrivit datelor raportate de bancile din Romania membre ale Visa Europe.

Astfel, in perioada analizata au fost realizate 204.000 de tranzactii de plata a taxelor si ipozitelor cu cardul, de 1,7 ori mai multe decat in 2010, se arata intr-un comunicat al Visa Europe. Valoarea medie a unei taxe locale achitate prin card a crescut de la 301 lei in primele 11 luni din 2010 la 340 lei anul trecut.

In prezent, posesorii de carduri Visa pot plati taxele si impozitele cu cardul la POS-urile instalate la ghiseele administratiilor fiscale in 145 de localitati si pe internet in 36 orase. Reteaua de localitati care accepta plata prin card a taxelor si impozitelor locale a crescut semnificativ in ultimii doi ani, in conditiile in care aceasta posibilitate era oferita doar de 30 de localitati prin POS si 5 online in anul 2009.

Visa Europe desfasoara impreuna cu bancile membre din Romania, in perioada ianuarie-martie 2012, pentru al treilea an consecutiv, o campanie nationala de promovare a utilizarii cardului pentru plata taxelor si impozitelor locale.

"Am observat ca segmentul platilor online cu cardul a fost de departe cel mai dinamic, numarul si valoarea tranzactiilor crescand de peste sapte ori. Speram ca numarul primariilor care accepta plata taxelor si impozitelor cu cardul online, fara comision, va creste semnificativ, pentru ca astfel sa se evite cozile interminabile de la ghiseu si cetatenii sa poata plati oricand, de oriunde s-ar afla, in tara sau in strainatate", a declarat, in comunicat, Catalin Cretu, general manager pentru Romania, Visa Europe.

Visa Europe si bancile membre vor continua discutiile cu autoritatile locale pentru a introduce plata taxelor si impozitelor locale prin card, pana cand cel putin toate resedintele de judet din Romania vor oferi acest serviciu, fie prin POS, fie online.

×