x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vasile Blaga şi Oana Mizil, în interceptările din dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro

Vasile Blaga şi Oana Mizil, în interceptările din dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro

de Daniel Ionaşcu    |    13 Dec 2012   •   13:37
Vasile Blaga şi Oana Mizil, în interceptările din dosarul fraudelor bancare de 85 de milioane de euro

Numele lui Vasile Blaga si al Oanei Mizil apar în stenogramele DIICOT legate de dosarul de fraude bancare de 85 de milioane de euro. "Nu ştiu mai mult decât dumneavoastră, nimeni nu m-a întrebat nimic niciodată şi nu are de ce să mă întrebe", a spus Vasile Blaga la Realitatea TV.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) -
au efectuat un număr de 48 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judetele Satu Mare, Ilfov şi Valcea, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 58 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelaciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnatură privată şi spălarea banilor.

Sunt cercetaţi în dosar Lucian Cojocaru, fost director BRD şi actual vicepreşedinte Volksbank, dar şi Marius Locic şi fraţii Creştin, aceştia din urmă fiind capii afacerii, potrivit surselor Mediafax. Preşedintele PDL a mai spus că nu ii cunoaşte pe fraţii Creştin.
În această operaţiune ar fi implicaţi patru notari, unul dintre aceştia fiind soţia lui Damian Drăghici, Paula Rosenberg. Drăghici este consilier al premierului Victor Ponta pentru problemele romilor, şi a fost ales senator pe listele USL.

Volksbank a confirmat într-un comunicat că a fost prejudiciată în acest caz cu aproximativ 8 milioane de euro, precizând că a sesizat autorităţile încă din mai 2010.

×
Subiecte în articol: vasile blaga oana mizil fraude dosar