x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Videanu, acuzat

Videanu, acuzat

de Monica Iordache Apostol    |    29 Mai 2008   •   00:00
Videanu, acuzat
Sursa foto: Karina Knapek/

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, îl acuză pe primarul Capitalei, Adriean Videanu, că a concesionat în mod ilegal firmei Millennium Building terenul pentru construirea clădirii Cathedral Plaza.

CONCESIUNE - Cathedral Plaza, pe teren cedat ilegal

Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, îl acuză pe primarul Capitalei, Adriean Videanu, că a concesionat în mod ilegal firmei Millennium Building terenul pentru construirea clădirii Cathedral Plaza.

Andrei Chiliman i-a cerut pri­marului general să anu­leze contractul de concesiune pentru cei 116 metri pătraţi cedaţi firmei Millennium Building, pentru ridicarea Cathedral Plaza, din cauză că actul este ilegal. Chiliman a declarat că acest teren aparţinea Bisericii Reformate Calvine. Primarul Sectorului 1 a arătat ieri că primarul general a încheiat în decembrie 2005 un contract de concesiune cu societatea Millennium Building Development SRL, lîngă Catedrala “Sfîntul Iosif”. Cei 116 mp făceau însă parte dintr-un teren în su­pra­faţă de 469,98 mp, care este în proprietatea Bise­ri­cii Reformate Calvine din 1996. Actul judecătoresc arată că Biserica Reformată Calvină este proprietara acestei suprafeţe. “Această suprafaţă de teren a fost intabulată în anul 2000 la Oficiul de Cadastru al Municipiului Bucureşti de către Bi­serica Reformată Calvină, din verifi­că­rile pe care le-am făcut azi (miercuri – n.r.) neexistînd vreo modificare în Cartea Funciară”, a declarat Andrei Chiliman.

FALS. Specialiştii cadastrali au identificat suprafaţa concesio­nată de primarul general ca fiind suprapusă integral pe cea aflată în proprietatea Bisericii Reformate. “În consecinţă a fost concesionat ilegal un teren care nu făcea parte din domeniul privat al municipiului Bucu­reşti, ci era proprietatea privată a unei persoane juridice”, a afirmat primarul Sectorului 1, anunţînd şi că, după anularea concesiunii, va rezilia şi autorizaţia de construire.

Fără număr

Potrivit lui Bogdan Gri­gorescu, secretarul Primăriei Sectorului 1, la încheierea contractului de concesiune dintre municipalitate şi firma Millennium, tere­nul apare ca fiind situat la inter­sec­ţia a două străzi, fără a avea însă precizat numărul poştal, deşi în acea zonă toate terenurile au numere poştale. În replică însă, compania Millennium Building afirmă că primarul Chiliman este “confuzat” şi că firma a cum­pă­rat drepturile litigioase ale Bisericii Reformate Calvine.

Documente pdf: Anexa 1Anexa 2Anexa 3Anexa 4Anexa 5

×
Subiecte în articol: economic primarul