x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Videanu: România poate deveni exportator major de electricitate în sud-estul Europei

Videanu: România poate deveni exportator major de electricitate în sud-estul Europei

10 Mai 2010   •   00:00

România poate deveni un exportator major de electricitate în sud-estul Europei, în următorii 8-10 ani, prin investiţii masive, a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu, pentru Reuters.

"În următorii 8-10 ani, România poate deveni un factor de stabilitate în regiune, în domeniul furnizării de electricitate. Aş vrea ca anul 2020 să prindă România cu o producţie de electricitate restructurată, eficientă", a spus Videanu.

Guvernul va reorganiza producătorii de stat de electricitate în două companii holding, până la sfârşitul lunii iunie, operaţiune care, potrivit lui Videanu, va stimula concurenţa şi eficienţa producţiei.

Planul este în prezent blocat de o investigaţie a Consiliului Concurenţei, despre care Videanu speră să fie finalizată favorabil până la începutul lunii iunie.

Noile companii, care vor reuni producţia ieftină de energie nucleară şi hidro cu centralele pe cărbune, au nevoie de investiţii 4-8 miliarde de euro pentru a respecta standardele de mediu ale UE şi pentru creşterea eficienţei, a spus Videanu.

×
Subiecte în articol: videanu electricitate redactie