x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vodafone deschide calea pentru viitorul 5G

Vodafone deschide calea pentru viitorul 5G

de Diana Scarlat    |    25 Oct 2017   •   10:38
Vodafone deschide calea pentru viitorul 5G

Pentru a veni în întâmpina­rea viitorului din ce în ce mai digitalizat, Vodafone România a lansat Supernet™4.5G, primul pas către ceea ce va fi în viitorul apropiat tehnologia 5G. Vodafone oferă în premie­ră și o nouă generație de viteze de date mobile, prin noua rețea, care înseamnă și optimi­zare superioară pentru strea­ming video, securitate îmbunătățită, integrată în rețea, și lățime de bandă mai mare. 

Vodafone România a lansat conceptul Supernet încă din 2014, dar anul acesta aduce noi îmbunătățiri, atât în privința vitezei, cât și din punct de vede-re al securității datelor. Prin Supernet™ 4.5G, Vodafone Ro-mânia este prima rețea mobilă care a demonstrat viteze care se apropie de pragul de 800 Mbps. „Ne străduim să aducem ino-vația în viața noastră de zi cu zi și suntem partenerul de tehno­logie al clienților noștri, pentru că în era digitală s-a schimbat cu mult felul în care oamenii fac lucrurile. Știm că oamenii gândesc și acționează în mod diferit față de trecutul recent și tocmai de aceea găsim cele mai bune soluții pentru a conecta nu doar oamenii, ci toate lucrurile din jurul nostru. Astăzi anunțăm Supernet™ 4.5G, o dovadă clară a angajamentului făcut de noua poziționare de brand. Este modul nostru de a ne invita clienții să se bucure împreună cu noi de viitor, cu ajutorul inova­țiilor tehnologice”, a declarat Murielle Lorilloux, CEO Voda-fone România, cu ocazia con-ferinței de presă care a avut loc ieri, la București, pentru lan-sarea Supernet™ 4.5G. 

Pregătiri pentru viitorul digitalizat 

Pentru a ajunge la viteza de 800 Mbps este nevoie atât de smartphone-uri de nouă gene­rație, cât și de o rețea mult mai performantă, care de ieri este pregătită pentru viitor. Statisticile arată că traficul de date lunar în rețeaua Vodafone România este de zece ori mai mare față de 2014. Dar nu numai oamenii se conectează astăzi la această rețea, ci chiar mașinile, frigiderele și o mulțime de alte lucruri. În 2025 se estimează că vor fi circa 30 de miliarde de obiecte conectate în întreaga lume. De asemenea, comportamentul clienților a trecut printr-o revoluție în ultimii ani, iar preferința pentru experi­ențele video mobile este tot mai mare. „Pentru a putea susține această revoluție, facem un pas înainte și lansăm Supernet™ 4.5G, dovedind astfel că rețeaua noastră este pregătită pentru viitor”, a adăugat Andrea Rossini, Consumer Business Unit Director, Vodafone România. 

Securitatea datelor și a aparatelor 

Supernet 4.5G a căpătat foarte multe elemente din zona 5G. „Este pentru prima dată când o rețea mobilă din România oferă viteze comerciale din sfera vitezelor Gigabit, creând astfel puntea dintre 4G și 5G. De câte ori am vorbit despre Supernet, am vorbit în principal de trei mari piloni: optimizare, securitate și, nu în ultimul rând, lățime de bandă. Superrnet 4.5G a evoluat deja, ceea ce pentru client înseamnă o optimizare mult mai bună a traficului de date. Comparativ cu anul trecut, acum am introdus și criptarea datelor, pentru traficul de 4G care, în combinație cu toate elementele de securitate, aduce un plus de valoare pentru client”, a declarat Cătălin Buliga, Technology Director, Vodafone România. 

×
Subiecte în articol: vodafone