x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Volksbank România are provizioane de 657 milioane de euro, dar adunând şi restanţele sub 90 de zile se ajunge la 1,2 miliarde de euro

Volksbank România are provizioane de 657 milioane de euro, dar adunând şi restanţele sub 90 de zile se ajunge la 1,2 miliarde de euro

de Daniel Ionaşcu    |    29 Mar 2013   •   15:04
Volksbank România are provizioane de 657 milioane de euro, dar adunând şi restanţele sub 90 de zile se ajunge la 1,2 miliarde de euro

Valoarea creditelor neperformante s-a ridicat anul trecut la 657 milioane euro la Volksbank România, nivel similar celui din 2011, iar cifra de 1,2 miliarde euro anunţată de acţionarul majoritar cuprinde şi împrumuturile cu restanţe sub 90 de zile.
 
"Volumul total al creditelor neperformante ale Volksbank Romania a fost de 657 milioane de euro la sfârşitul lui 2011 şi nu au înregistrat creşteri în cursul lui 2012 (657 milioane euro), date ce confirmă stabilizarea evoluţiei neperformantelor pe parcusul întregului an. În perioada analizată, datele BNR indică o majorare cu 23% a creditelor neperformante la nivelul pieţei (...) Reprezentanţii Volksbank AG s-au referit la total credite cu întarziere (deliquent loans). În această clasă sunt incluse, pe langă creditele neperformante (întârzieri peste 90 de zile), şi credite cu intârzieri mai mici de 90 de zile", se arată într-o notă a băncii citată de Mediafax.
 
Grupul austriac Volksbank a anunţat joi, citat de Bloomberg, că are în portofoliu credite neperformante în valoare de circa 2,9 miliarde de euro, respectiv 12% din total, din care 1,2 miliarde de euro în România, unde unul din trei împrumuturi este într-o situaţie dificilă.
 
La un volum de 657 milioane euro, rata de neperformanţă se situează la 23%-24%, sub procentajul
de 33-34% indicat de Bloomberg. Cu toate acestea este peste media de 18%, indicată în luna februarie de către Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR Mugur Isărescu.
 
 Volksbank deţine active de circa 4 miliarde de euro in România  şi trebuie să vândă subsidiara din ]ara noastră până în 2017, conform în]elegerii cu Comisia Europeană pentru aprobarea ajutorului de stat.

×