x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vosganian (ALDE): Legea offshore este o oportunitate pentru România să devină un lider pe piaţa energetică din Europa

Vosganian (ALDE): Legea offshore este o oportunitate pentru România să devină un lider pe piaţa energetică din Europa

12 Oct 2018   •   15:10
Vosganian (ALDE): Legea offshore este o oportunitate pentru România să devină un lider pe piaţa energetică din Europa
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Purtătorul de cuvânt al ALDE, deputatul Varujan Vosganian, consideră că legea offshore poate oferi o oportunitate pentru România să devină un lider pe piaţa energetică din Europa, precizând că parlamentarii ALDE sunt "determinaţi" să susţină în Parlament "punctul de vedere corect" pentru ţara noastră. 

"Legea offshore poate oferi o oportunitate pentru România să devină un lider pe piaţa energetică din Europa şi să obţină resursele necesare la buget care să permită dezvoltarea unor proiecte de investiţii pe termen mediu şi lung. ALDE vrea o lege care să ne permită să atingem aceste obiective; dar pentru asta este nevoie să avem o dezbatere echilibrată, cu argumente şi cu cifre în Parlament, nu manipulări şi acuzaţii aruncate la comandă", a scris vineri Vosganian pe pagina sa de Facebook. 

El susţine că modelul promovat de alte ţări europene, precum Olanda, Marea Britanie sau Norvegia, ar trebui aplicat şi în România, în aşa fel încât să avem ca obiectiv o împărţire a profiturilor 50%-50%. 

"Este varianta corectă atât pentru statul român, cât şi pentru investitori. Modelul a fost posibil în aceste state europene şi le-a oferit resurse pentru dezvoltare şi este posibil şi dezirabil şi în România. O asemenea împărţire a profiturilor susţine interesul României şi încurajează investitorii să îşi dezvolte activitatea de explorare şi, ulterior, de exploatare. Trebuie sa promovăm o lege care să facă posibilă existenţa unui parteneriat corect cu aceste companii care vin şi investesc. Mai sunt persoane care aruncă manipulări pe piaţă şi acţionează fără a cunoaşte toate elementele. Cei care vin acum cu tot felul de dezinformări şi acuzaţii nu fac altceva decât să facă jocurile opoziţiei, care încearcă să blocheze orice ar merge bine în ţară. Vreau sa îi asigur pe toţi că ALDE nu va fi intimidat de acest exerciţiu de manipulare. Din contră, suntem determinaţi să susţinem în Parlament punctul de vedere corect pentru România, aşa cum am făcut-o din startul dezbaterii", a adăugat Vosganian. http://www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: varujan vosganian