x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Voucherele albesc banii negri din turism

Voucherele albesc banii negri din turism

de Valentin Gros    |    08 Iul 2019   •   11:35
Voucherele albesc banii negri din turism
Sursa foto: RADU TUTA / AGERPRES FOTO

Autorităţile încearcă să ne convingă că o facilitate aplicată începând cu anul trecut ajută la reducerea evaziunii fiscale.

„Măsura acordării voucherelor de vacanţă a scos la lumină foarte mare parte din economia care funcţiona la negru”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif, la Digi24.

Aceste vouchere pot fi acordate şi preluate doar de operatorii care sunt licenţiaţi, autorizaţi de Ministerul Turismului.

„În 2018, am avut o creştere cu aproape 60% a celor care au depus cereri de licenţiere la Ministerul Turismului şi în primul trimestru al anului 2019 avem o creştere cu aproape 65% faţă de 2018”, a arătat Trif. 

El a precizat că această măsură nu reprezintă o subvenţionare, însă determină românii să îşi petreacă vacanţa în ţară. În viziunea ministrului, „acei 1.450 de lei nu ajung decât pentru două-trei zile pe litoralul românesc”, dar trebuie menţionat că „banii sunt cheltuiţi în România, nu în afara ţării”. 

Anul 2018 a fost primul în care s-au acordat vouchere de vacanţă, iar beneficiari au fost aproape 1,2 milioane de români. 

×