x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Vrancea - Productie-record de struguri

Vrancea - Productie-record de struguri

14 Aug 2004   •   00:00

Productia de struguri din judetul Vrancea in acest an reprezinta un record, a declarat Viorica Ghionea, directorul adjunct al Directiei Agricole Vrancea.

Potrivit acesteia, in Vrancea se estimeaza o productie medie de aproximativ 9.000 de kilograme/hectar, cantitate mai mare cu aproximativ 2.000 de kilograme fata de productia din celelalte judete. "Anul acesta productia din Vrancea va fi una record, cea mai mare pe tara. Conform estimarilor noastre, productia din Vrancea va fi de aproximativ 9.000 de kilograme/hectar, in timp ce in Vaslui va fi de 6.400 de kilograme/hectar, in Iasi de 6.100 de kilograme/hectar, iar in Buzau de 7.000 de kilograme/hectar", a precizat directorul adjunct al Directiei Agricole Vrancea.

COSTURI. Ghionea a mai spus ca viticultorii vranceni au avut cheltuieli cuprinse intre 4.000 lei si 6.900 lei/kilogramul de struguri, in functie de tratamentele si utilajele folosite in lucrarile executate in vii. "In judet exista cateva societati care au contracte cu firme din UE, unde costurile ajung la 9.800 lei/kilogram. Acestea sunt insa cazuri particulare si se refera, in special, la societatile care produc struguri ecologici", a conchis Viorica Ghionea. (Rompres)

×
Subiecte în articol: economic