x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie WALL STREET - Frauda lui Madoff loveşte investitorii

WALL STREET - Frauda lui Madoff loveşte investitorii

de Elena Stan    |    15 Dec 2008   •   00:00

Investitorii fac eforturi să evalueze pierderile cauzate de o posibilă fraudă estimată la 50 de miliarde de dolari, co­misă de Bernard Madoff, la o zi după arestarea prestigios­ului trader de pe Wall Street, relatează Reuters.



Procurorii şi autorităţile de reglementare l-au acuzat pe fostul preşedinte al bursei Nasdaq în anii ’90, acum în vârstă de 70 de ani, că a regizat o fraudă de proporţii uriaşe prin intermediul companiei sale de consultanţă în investiţii, care a administrat cel puţin un fond de protecţie împotriva riscurilor. Sute de oameni, care au investit alături de Madoff prin intermediul clienţilor firmei, i-au încredinţat traderului sume de miliarde de dolari, spun experţii financiari.

"Se pare că cel puţin 15 miliarde dolari din bani, care erau mulţi concentraţi în sudul Floridei şi New York City, au plecat într-un «rai al banilor»", a spus Douglas Kass, şeful fondului de protecţie împotriva riscurilor Seabreeze Partners Mana­gement. Agenţii federali l-au arestat pe Madoff joi, după ce el le-ar fi spus angajaţilor că operaţiunile financiare sunt frauduloase de tip piramidal.

×
Subiecte în articol: economic