x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Elon Musk, anchetat pentru fraudă

Elon Musk, anchetat pentru fraudă

28 Sep 2018   •   12:16
Elon Musk, anchetat pentru fraudă

Comisia de Valori Mobiliare și Schimburi (SEC) din SUA a intentat un proces pe numele lui Elon Musk și companiei sale auto, Tesla, pentru fraudă, pentru planurile companiei de delistare, potrivit The Guardian

Mișcarea ar putea să conducă la interzicerea ca Musk că conducă o companie listată la bursă, dar și amenzi pentru el și pentru companie. Acțiunile Tesla au scăzut cu 4% la doar câteva ore după ce procesul a ieșit la iveală.  
SEC și departamentul de justiție investighează Tesla, după ce Musk a sugerat, în luna august, ca se pregătește să delisteze Tesla și în urma afirmațiile că are „finanțările securizate”. 
„Declarația a fost falsă și derutantă. În ultimele trei ore, Musk a făcut o serie de alte declarații false și derutante prin intermediul Twitter”, susține SEC. 
În motivarea acuzației de fraudă, SEC face referire la o serie de declarații făcute de Musk. „Musk a declarat că a rotunjit prețul la 420 de dolari pentru că a auzit recent de semnificația acestui număr în jargon cu referire la consumul de marijuana. S-a gândit că prietena lui va considera că este ceva amuzant, iar Musk a admis că nu reprezintă un motiv prea bun pentru a alege un preț”, menționează SEC. 
„Această acțiune nejustificată din partea SEC mă întristează. Integritatea este cea mai importantă valoare în viața mea și faptele vor demonstra că nu am compromis niciodată.”, a spus Elon Musk. 

×
Subiecte în articol: elon musk tesla frauda delistare