x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Eurostat: Producţia industrială a crescut, în România, în noiembrie

Eurostat: Producţia industrială a crescut, în România, în noiembrie

14 Ian 2019   •   12:48
Eurostat: Producţia industrială a crescut, în România, în noiembrie

Producţia industrială a scăzut în noiembrie cu 3,3% în zona euro şi cu 2,2% în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2017, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Cele mai mari creşteri anuale ale producţiei industriale au fost înregistrate în Estonia (7,9%), Polonia (5,3%), Ungaria (3,5%), Slovacia (3,3%), Grecia (3,1%), Lituania (2,9%), Danemarca şi România (ambele cu 2,8%). Cele mai semnificative scăderi au fost în Irlanda (minus 9,1%), Germania (minus 5,1%), Portugalia (minus 2,9%) şi Spania (minus 2,8%).
În noiembrie, comparativ cu luna precedentă, producţia industrială a scăzut cu 1,7% în zona euro şi cu 1,3% în Uniunea Europeană. 
În rândul statelor membre UE, cele mai mari creşteri lunare ale producţiei industriale au fost raportate în Estonia (4,5%), Grecia (3,1%) şi Malta (2,6%), iar cele mai mari scăderi în Irlanda (minus 7,5%), Portugalia (minus 2,5%), Germania şi Lituania (ambele cu minus 1,9%).
România a înregistrat în noiembrie o creştere lunară de 0,8% a producţiei industriale, după un declin de 0,3% în octombrie. 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: productia industriala eurostat