x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Eurovision 2012. Mandinga, în finală. Azerbaijan, străbun pământ european!

Eurovision 2012. Mandinga, în finală. Azerbaijan, străbun pământ european!

22 Mai 2012   •   19:30
Eurovision 2012. Mandinga, în finală. Azerbaijan, străbun pământ european!

Semifinala concursului vocal-instrumental Eurovision 2012 a demarat in tromba atunci cand pe micile ecrane si-au facut aparitia cei doi prezentatori: Leonard Miron si Geanina Corondan, asortati de un umor cel putin necontagios, la fel ca si entuziasmul lor. Se poate presupune ca sunt ingrijorati de picajul pe bursa al Facebook-ului fiindca l-au tot pomenit mai mereu.

Gazdele entuziaste, public cu stegulete, zambete intiparite pe fete, din mileniul trecut, ca si concursul.

Muzicile au inceput cum nu se poate mai bine pentru cei care nu erau obligati sa ramana pe TVR1 si care au putut pleca, un tip care a batut drumul tocmai din Muntenegru pentru a declara muzica niste versuri cam tampitele chiar si pentru un vorbitor de engleza monosilabic.

Islanda ne-a luat pe nepregatite cu o serenada in doua blonde si un brunet. El avea vocea baritonala, a doua blonda, vioara. O balada.

Cand prin difuzoare s-a auzit Grecia, am crezut ca in cele din urma s-a produs minunea de dezastru: iesirea din zona euro. N-a fost sa fie, vom mai fi amenintati in continuare. Grecoaica draguta, muzichia buna. Ce a fost cu adevarat interesant a fost comentariul "haios" rau al lui Leonard Miron - "Oare vor avea bani sa organizeze concursul daca vor castiga?", ne-am putea pune aceeasi intrebare in ceea ce priveste relatia dintre institutia la care lucreaza si salariul sau, dar nu suntem asa de rai si n-o punem.

Cinci mamai din Letonia au cantat ceva retro si s-au tot fatait pe scena de n-a inteles nimeni daca venisera sa prezinte moda sau sa cante.

Pe concurenta albaneza o durea ceva... rau de tot. Avea un coc rosu, dar sigur nu era asta cauza. Lumea s-a bucurat cand s-a sfarsit, din compasiune.



S-a venit si vremea scenei pentru criptomaneua noastra inscrisa in concurs - Zaleilah. Ne-am emotionat teribil, mai ales cand am vazut ca TVR nu si-a putut permite sa le cumpare celor din corpul de balet niste instrumente adevarate, de-au fost nevoiti sa improvizeze saracii unele din plus, deh, coregrafia singurea a costat 15.000 de euro.
La sfarsitul piesei am aflat ca Mandinga a avut probleme cu casca, mie unul mi-a parut ca problemele fetei au fost cu vocea! Am apreciat din nou versurile melodiei, in engleza, spaniola si onomatopee, intelege toata lumea, tot ce vrea ea.
Suntem incurajati sa votam, mai ales daca suntem din afara Romaniei, cine vrea sa plece din tara... acum are si motiv!

La capitolul insusiri nebanuite se pot consemna olandeza care a reprezentat Belgia si finlandeza care a cantat in suedeza. Ultima dintre ele desi canta ceva despre inchisul ochilor, mai ca-ti venea sa inchizi urechile.

Israelul a fost reprezentat de o formatie cu ceva nuante gay, nu ca am avea ceva impotriva dar parca tipa-tip care a castigat acum cativa ani arata si canta mai bine, pacat c-a fost trecut(a) pe banca de rezerve.

Cipru a dus o Mandinga de-a lor, totusi mai temperata in manelizare si parca un pic mai uratica.

In mod firesc, aerul tineresc al concursului a revenit adus de babutele din Rusia. Normal ca momentul trebuia curmat cumva, a venit o prezentatoare rea, atat cu logica cat si cu limba engleza, insipida, radiind de bucuria muzicii europene.

Au urmat ungurii, care sigur se vor inscrie la lupta cea mare pentru ..."And twelve points from Romania goes to... ".

Austria a avut trei dansatoare la bara, care n-au dansat la bara. Reformulam, Austria a avut trei "bari", trei dansatoare si doi tipi care au cantat, prea mult pentru urechile unora.

"And twelve points from Romania goes to... ". Moldova, cealalta combatanta pentru voturi. Cinci contorsioniste fara tocuri pe post de dansatoare si o melodie al carei compozitor nu s-a putut hotari daca a lui creatie urmeaza sa fie populara sau internationala, s-a bagat la greu din amandoua, sa fie pentru toate gusturile.

Cu parere de rau pentru muzica irlandeza, tot papitoii aia doi care au fost si anul trecut si-au facut de cap pe scena. Totusi parca au fost un pic mai batuti in cap, ma refer la frizuri.

Cica a luat sfarsit calvarul, dupa 18 melodii. Nu! Au reaparut prezentatorii azeri, parca-s impaiati, dar se misca, vorbesc!

A inceput votul. N-am vazut niciodata o statistica oficiala privind numarul votantilor. Sa stim cati oameni cotizeaza voluntar la un asemenea concurs.

Dupa momente bune de suspans am aflat ca suntem in finala. Comentatorii fenomenului spun ca acolo am avea chiar sanse sa castigam, daca organizarea concursului e o leapsa care se paseaza celui neavizat, atunci puteti paria ca vom castiga. Sambata seara reincepe... what a wonderful show...J! (C.S)

×