x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Facebook a creat stupoare pe Wall Street!

Facebook a creat stupoare pe Wall Street!

27 Iul 2018   •   09:44
Facebook a creat stupoare pe Wall Street!

Inconjurata de polemici, pusa in dificultate de rezultate dezamagitoare, Facebook a afisat o prabusire spectaculoasa, creand stupoare pe Wall Street. Actiunile cele mai mari retele sociale din lume s-au depreciat intr-un ritm vertiginos la bursa americana, valoarea de piata a companiei diminuandu-se cu 119 miliarde de dolari. 

 

La inchiderea sesiunii de tranzactionare de joi, titlul Facebook era cotat cu 176,26 de dolari, adica un regres de 19%. A fost cea mai importata pierdere inregistrata vreodata intr-o singura zi pe Wall Street. Caderea a fost cu atat mai dureroasa, cu cat actiunile Facebook au evoluat recent la niveluri foarte ridicate. 

Facebook a surprins piata publicand, miercuri, o cifra de afaceri inferioara asteptarilor, desi in crestere cu 42%, la 13,2 miliarde de dolari, si anuntand previziuni sumbre pentru restul anului. Alt element care a socat: numarul utilizator mai mic decat se anticipase. 

Potrivit Facebook, aceasta incetinire este, partial, rezultatul noilor norme privind datele personalitate si securitatea - principalii factori ai scandalului Cambridge Analytica izbucnit la jumatatea lunii martie - dar grupul patronat de Mark Zuckerberg recunoaste, de asemenea, scaderea incasarilor din publicitate, care ii asigura cvasi-totalitatea veniturilor sale. 

 

 

×